Παύλος Σαράκης: Διεγράφη από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης

Παύλος Σαράκης: Διεγράφη από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης

Με μία λιτή μεν, αιχμηρή δε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης κατέστη γνωστό πως ο Παύλος Σαράκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος. Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ του Π. Σαράκη, του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και της αντιπροέδρου του κόμματος, Δήμητρας Κρητικού, ήταν τεταμένες.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής είχε συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με την κ. Κρητικού στο καφενείο της Βουλής, όπου και ανέβηκαν οι τόνοι λόγω της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου και της εκλογής της κτηνοτρόφου, Γαλάτω Αλεξανδράκη, την οποία δεν γνώριζε ούτε ο βουλευτής Έβρου με την Ελληνική Λύση, Πάρις Παπαδάκης.

Κι ενώ ήταν γνωστό τοις πάσι ότι το κλίμα μύριζε μπαρούτι, οι διαδοχικές ανακοινώσεις κόμματος – Σαράκη στις 14 Ιουνίου έδωσαν την εντύπωση πως το «τσεκούρι» θάφτηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Λίγες ώρες μετά την μεγάλη εκλογική επιτυχία της Ελληνικής Λύσης εμφανίστηκαν ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα περί δήθεν «εσωκομματικής αναστάτωσης».

Είναι προφανές ότι η ψήφος του Ελληνικού λαού που αναβάθμισε την Ελληνική Λύση, ως κύριο εκφραστή του Πατριωτικού, Δημοκρατικού, Λαϊκού, Κοινωνικού μετώπου, πανικόβαλε το αντεθνικό σύστημα εξουσίας.

Δυστυχώς για αυτούς, η Ελληνική Λύση δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ, καθώς εκπροσωπεί ισχυρές αρχές και αξίες, που κανένας νοσηρός εγκέφαλος, όπως αυτοί που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν δύναται να διαβάλει.

Είμαστε βέβαιοι ότι και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τον οποίο επικαλούνται ως «πηγή» τα συγκεκριμένα συκοφαντικά και υποβολιμιαία δημοσιεύματα, θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες διαψεύσεις και τις απαραίτητες ενέργειες.

«Συνεχίζουμε ενωμένοι»

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Π. Σαράκη, ο οποίος μπορεί να έδειχνε το κόμμα ως πηγή «ανυπόστατων και κακόβουλων» δημοσιευμάτων που σκοπό είχαν να προβούν σε «δολοφονία χαρακτήρα», όμως, αποσαφηνιζόταν ότι δόθηκαν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις και πως συνεχίζουν «ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα».

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μεθοδευμένο σχέδιο «δολοφονίας του χαρακτήρα μου». Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου αναφέρουν ότι εκπορεύεται από κύκλους του κόμματος, του οποίου τυγχάνω Βουλευτής. Ως όφειλα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Βελόπουλο και την Αντιπρόεδρο του κόμματος, κ. Δήμητρα Κρητικού, προκειμένου να αποσαφηνιστούν γεγονότα που δηλητηριάζουν τους ψηφοφόρους μας. Με διαβεβαίωσαν ότι τυγχάνω της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τους, θεωρώντας τα δημοσιεύματα ανυπόστατα και κακόβουλα, ισχυρισμό που διατυπώθηκε και σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με Δελτίο Τύπου. Κατόπιν τούτων, αναστέλλω την οποιαδήποτε νομική ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ως πολίτης, Δικηγόρος και Βουλευτής. Παράλληλα, διαβεβαιώνω τους εμπνευστές και τους πρόθυμους εκτελεστές του σχεδίου «δολοφονίας του χαρακτήρα μου» ότι, ούτε ατιμώρητοι θα μείνουν, ούτε θα συγχωρεθούν. Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

«Μιλούσε υποτιμητικά, δεν τύπωσε ούτε κάρτα στις ευρωεκλογές»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, τα οποία τόνισαν τον δημοκρατικό τρόπο λήψης της απόφασης διαγραφής του κ. Σαράκη. «Έμπαινε στα γραφεία και μιλούσε υποτιμητικά σε βουλευτές και υπαλλήλους» τονίζουν, προσθέτοντας με νόημα πως δεν συνέβαλλε καθόλου στον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών. «Δεν τύπωσε ούτε κάρτα» ανέφεραν τα κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία του προσάπτουν αχαριστία διότι –όπως λένε- ενώ τιμήθηκε από το κόμμα με τη μόνη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εκείνος φερόταν απαξιωτικά στους συναδέλφους του.

«Ελευθερώθηκε, λυτρώθηκε»

Στον αντίποδα, συνεργάτες του Π. Σαράκη χαρακτηρίζουν τέχνασμα την ανακοίνωση που είχε βγάλει το κόμμα στις 14 Ιουνίου για να πέσουν οι τόνοι και προσθέτουν πως ο Κυρ. Βελόπουλος «δεν τον ήθελε και δεν τον άντεχε γιατί είναι ένας δημοφιλής βουλευτής τη στιγμή που εκείνος επιθυμεί δίπλα του μόνο χειροκροτητές». «Ελευθερώθηκε, λυτρώθηκε για να προχωρήσει ως ανεξάρτητος βουλευτής για την υποστήριξη των ιδεών και των απόψεών του» κατέληξαν.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Χωρίς συμφωνία το «μεγάλο παζάρι» για τα αξιώματα της ΕΕ – Πού «μπλόκαραν» οι συζητήσεις

Κύρτσος: Πως φτάσαμε στο «αδιέξοδο» της συμφωνίας των Πρεσπών και η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ισραήλ: Εννέα συλλήψεις στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου

NBA Finals: Πρωταθλητές οι Celtics μετά από 16 χρόνια, σήκωσαν το 18ο – Τα δάκρυα χαράς του Τέιτουμ (Video)

«Ωραίο μου πλυντήριο» η Βουλή για τα μεγάλα σκάνδαλα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter