Παύλος Πολάκης από Χανιά: Εντυπωσιακή αρχή στον αγώνα για την αρχηγία (Video)

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χανίων καιρό είχε να ζήσει τέτοιες δόξες. Ασφυκτικά γεμάτη και με κόσμο να περιμένει και στη σκάλα, στην αναμονή για την εναρκτήρια ομιλία στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη.

Στις κομματικές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να έρχονται κομματικά στελέχη και να γίνονται σε αρκετά στενό κύκλο, την Κυριακή όμως στο ΕΒΕΧ η εικόνα διέφερε σημαντικά. Άνδρες και γυναίκες από διάφορες κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, άνθρωποι χωρίς κομματικές περγαμηνές και φυσικά – δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς – πολλοί Σφακιανοί βρέθηκαν στη συγκέντρωση την Κυριακή, μαζί με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανίων έτυχε θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους και παρουσίασε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές προέδρου.

«Οι μνημονιακοί νόμοι δεν είναι δέκα εντολές», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι απαιτείται η σταδιακή κατάργησή τους.

Μίλησε για επαναφορά στο δημόσιο τουλάχιστον μιας τράπεζας, για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με ενιαίο τρόπο, για την επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο αλλά και για σταδιακή επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικών υποδομών που ιδιωτικοποιήθηκαν, όπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, πλήρη ψηφιοποίηση κ.α., σε ουσιαστική αποκέντρωση με σπάσιμο του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ, αλλά και στην κατάργηση των νόμων της νυν κυβέρνησης που έχουν φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιθανής έναρξης συζητήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για κάποια ζητήματα που μπορεί να αφορούν το Αιγαίο, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι οι δύο χώρες έχουν να συζητήσουν μόνο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, και πως ουδεμία άλλη διαφορά έχει η Ελλάδα με την Τουρκία. Τόνισε ακόμα ότι η χώρα μας οφείλει να υποστηρίξει το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, πράγμα που τα τελευταία χρόνια έχει πρακτικά εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση.

Έτσι, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος, ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα και το επόμενο διάστημα αυτός αναμένεται να ενταθεί.

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα

Ετικέτες