Παύλος Γερουλάνος: Σχέδιο για ΠΑΣΟΚ των πολιτών και όχι των… κολλητών – Η παρουσίαση του προγράμματος

Παύλος Γερουλάνος: Σχέδιο για ΠΑΣΟΚ των πολιτών και όχι των… κολλητών – Η παρουσίαση του προγράμματος

Καταστατικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε εννιά μήνες από τώρα και προγραμματικό συνέδριο μετά το καλοκαίρι του 2025 προτάσσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α΄Αθήνας Παύλος Γερουλάνος. Σε συνδυασμό με την πλήρη οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα, ο Παύλος Γερουλάνος θέτει σε προτεραιότητα τη διαμόρφωση  κυβερνητικού πρόγραμματος, ανά τομέα πολιτικής και ανά Περιφέρεια, μέχρι το τέλος του 2025, οπότε θα είναι και έτοιμα  τα πέντε πρώτα «Νομοσχέδια της Αναγέννησης».

Παράλληλα, απορρίπτει τους μηχανισμούς της «παρέας» (αιχμή προς τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη), τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δεν έχω κομματική παρέα. Δεν έχω «δικούς μου». Δεν χρειάζομαι την δική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Παύλος Γερουλάνος προκρίνει σαν  αναγκαίο στόχο και την ταχύτερη δυνατή αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΣΟΚ…

Εχει ενδιαφέρον ότι προτάσσει ένα ανανεωμένο καταστατικό και κυρίως το σεβασμό των καταστατικών Αρχών, κάτι που αποτελεί αιχμή προς τον ανθυποψήφιό του Χάρη Δούκα, αν και από την άλλη επικρίνει όσους έχουν περιλάβει καταστατικές δεσμεύσεις που είναι ανέφικτες.

Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του οράματος του Παύλου Γερουλάνου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Ανήμερα της 50ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α΄Αθήνας επέλεξε να παρουσιάσει διαδικτυακά το σχέδιό του για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και «την αναγέννηση της Ελλάδας,  μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις στο διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας».   Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Παύλος Γερουλάνος αφιέρωσε την εκδήλωση στον στόχο για έναν  «ΠΑΣΟΚ των πολιτών, όχι των παρεών. Ένα ΠΑΣΟΚ ενεργό κίνημα, όχι λέσχη αναμνήσεων».

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι η προσδοκία είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και προέβαλε  ότι στόχος είναι από μια συντεταγμένη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας,  να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ  και η χώρα. « Τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό. Διότι, καθετί λιγότερο οδηγεί τη χώρα στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική χρεοκοπία». Ασκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι  «στα χέρια τους καταστρέφεται το κοινωνικό κράτος. Η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση χάνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Οι δημοκρατικοί θεσμοί αποδεκατίζονται. O πλούτος μαζεύεται σε χέρια λίγων». Προσδιόρισε το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα  Πατριωτικό, Ανθρωποκεντρικό, Σοσιαλιστικό , ανεξάρτητο (απαλλαγμένο από κάθε δέσμευση), ανοιχτό (που ανοίγει την αγκαλιά του σε κάθε προοδευτικό Έλληνα) αυτόνομο, αυτοδύναμο.

Ξεκαθάρισε ότι αναφορικά με το μοντέλο ηγεσίας που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πιστεύει «σε κόμματα όπου ένας Πρόεδρος έρχεται με τους “δικούς του” και βάζει τους άλλους στον πάγο», αλλλά σε κόμματα που διοικούνται από δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, που βάζουν καθαρούς στόχους και όλοι λειτουργούν ως μία ομάδα. « Δική μου δουλειά, η κατεύθυνση και ο συντονισμός. Το ξεκαθάρισμα των ρόλων και η ενίσχυση των πιο αδύναμων κρίκων της αλυσίδας. Αυτό έκανα πάντα. Αυτό θα κάνω και ως Πρόεδρος, αν με εκλέξετε. Τα παραπάνω μπορώ να τα εγγυηθώ για έναν λόγο: Διότι δεν με κρατάει κανένας. Δεν είμαι δεσμευμένος σε κανέναν. Πρώτη και μόνη μου προτεραιότητα, το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της Πατρίδας», σημείωσε.

Ως προς τους κανόνες κομματικής λειτουργίας, χαρακτήρισε «κανόνα» για «το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος»  το καθαρό Μητρώο Μελών και Φίλων, την  εκλογή των οργάνων από την βάση, την ανάδειξη υποψηφίων από τη βάση, τη  διευκόλυνση της συμμετοχής κάθε πολίτη-σε οργάνωση, δίκτυο ή ψηφιακά-, την  πλήρη δυνατότητα ψηφιακής λειτουργίας του κόμματος, την οργανωτική και οικονομική αποσυγκέντρωση του κόμματος, την αυτοτέλεια στη λειτουργία κάθε οργάνωσης με στοχοθεσία, αξιολόγηση, λογοδοσία, την τακτική σύγκλιση των οργάνων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κάθε όργανο.

Υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού στο καταστατικό, σημειώνοντας ότι «δεν θέλω και δεν θα υπάρχει τίποτα μέσα στο Καταστατικό που να είναι ανέφικτο. Αλλά καθετί μέσα στο Καταστατικό, θα γίνεται σεβαστό από όλες και όλους. Αν δεν είμαστε εμείς, σήμερα, παράδειγμα στον σεβασμό του ίδιου μας του Καταστατικού, πώς θα πείσουμε ότι θα είμαστε αύριο παράδειγμα ως Κυβέρνηση στον σεβασμό του Συντάγματος και των Νόμων; Τίποτα δεν εκπέμπει πιο ηχηρά μηνύματα από τις πράξεις μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο Παύλος Γερουλάνος  στον στόχο της «ταχύτερης δυνατής αποπληρωμής των χρεών» του ΠΑΣΟΚ, και επεσήμανε  ότι «η απελευθέρωση του κόμματος είναι τόσο βασικό συστατικό της Αναγέννησης, όσο είναι η απελευθέρωση της Ελληνίδας και του Έλληνα από τους δικούς τους βραχνάδες». Για να συμπληρώσει: «Είναι καθήκον μας, προς την κοινωνία. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της Παράταξης».

Παράλληλα, σχηματοποίησε ως εξής το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που προτάσσει για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ:

– Καταστατικό Συνέδριο και πλήρη οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος σε 9 μήνες (πριν το καλοκαίρι του 2025).

– Προγραμματικό Συνέδριο σε έναν χρόνο (αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2025).

– Πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, ανά τομέα πολιτικής και ανά Περιφέρεια, μέχρι το τέλος του 2025. Με έτοιμα τα 5 πρώτα Νομοσχέδια της Αναγέννησης.

Η ομιλία Γερουλάνου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter