Παυλάκης: Το καθήκον των κυβερνώντων ήταν να αποφύγουν τα ίδια λάθη (video)

Παυλάκης: Το καθήκον των κυβερνώντων ήταν να αποφύγουν τα ίδια λάθη (video)
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης το απόγευμα της Τρίτης, τοποθετήθηκε σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό να μιλά η επιστημονική κοινότητα με σαφήνεια σε σχέση με την μετάλλαξη Όμικρον, ενώ αναφορικά με τα μέτρα σημείωσε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει υπόψιν την επιστημονική κοινότητα, δεδομένου ότι έχει πιο σαφή εικόνα και δεν παρέλειψε να καταφερθεί προς το επιτελείο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι επιλέγει να λαμβάνει μέτρα «κατόπιν εορτής».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Παυλάκης, αναφέρει ότι η κυβέρνηση έκανε τα ίδια λάθη και τονίζει ότι έπρεπε να πάρει μέτρα από το φθινόπωρο αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε σήμερα. Αυτό είναι το τσουνάμι. Περπατάς στην ακροθαλασσιά αμέριμνος, οι υπεύθυνοι σου λένε ότι είναι όλα καλά, έρχεται το τέλος πανδημίας, λίγες μέρες ακόμα και είμαστε οχυρωμένοι, ότι όλα είναι υπό έλεγχο και σε βαράει το τσουνάμι με 21.000 κρούσματα από τη μία μέρα στην άλλη».

Δυστυχώς τα μέτρα έπρεπε να παρθούν το φθινόπωρο. Όπως τα μέτρα ενάντια στις πυρκαγιές τα παίρνεις την άνοιξη και όχι το φθινόπωρο γιατί κινδυνεύεις να είναι κατόπιν εορτής. Η ζημιά έγινε».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι ντροπή να λέγεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι αβλαβής.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός, ότι της συνέντευξής του, έπεται ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία γνωστοποιεί ότι κόπηκε ξαφνικά από το Mega όταν εξηγούσε τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter