«Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο
Orban Babis

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και το ακροδεξιό κόμμα του Fidesz σχηματίζουν νέα πολιτική συμμαχία με το Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) της Αυστρίας και το τσεχικό Κίνημα Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών (ANO), με την ελπίδα να αποτελέσουν μια νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχος είναι η ομάδα -που ονομάζεται «Πατριώτες της Ευρώπης»– να γίνει «η μεγαλύτερη δεξιά ομάδα στην ευρωπαϊκή πολιτική», δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη την Κυριακή, μαζί με τον ηγέτη του ANO και πρώην πρωθυπουργό της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις και τον ηγέτη του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια «νέα εποχή της ευρωπαϊκής πολιτικής», δήλωσε ο Κικλ, προβλέποντας ότι στην «πατριωτική» συμμαχία θα προσχωρήσουν και άλλα κόμματα.

«Θα προτιμήσουμε την εθνική κυριαρχία από τον φεντεραλισμό, την ελευθερία από τις διαταγές και την ειρήνη από τον πόλεμο», έγραψε ο Μπάμπις σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τα τρία κόμματα ήρθαν πρώτα στις αντίστοιχες χώρες τους κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών εκλογών νωρίτερα αυτό το μήνα, κερδίζοντας σημαντικό αριθμό εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η υποστήριξη της δεξιάς αυξήθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η νέα ομάδα αναμένεται να εκδώσει ένα «Πατριωτικό Μανιφέστο», το οποίο θα εστιάζει στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και στην εναντίωση στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη ναυαρχίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη δέσμη περιβαλλοντικών πολιτικών της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αν και τα τρία κόμματα διαθέτουν περισσότερα από τα 23 μέλη που απαιτούνται για να σχηματίσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα στο νομοθετικό σώμα της ΕΕ, εξακολουθούν να χρειάζονται εκλεγμένους ευρωβουλευτές από τουλάχιστον τέσσερις άλλες χώρες για να συμμορφωθούν με τους κανόνες της συνέλευσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η Ουγγαρία πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Βέλγιο την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Θα ξαναμιλήσουμε για το Brexit αν νικήσουν οι Εργατικοί;

Γαλλία: «Ο Μακρόν έχει ήδη τελειώσει – Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Λεπέν;»

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter