Πατούλης: “Μεταξύ κλέφτη και ψεύτη, επέλεξαν τον ψεύτη”

Πατούλης: “Μεταξύ κλέφτη και ψεύτη, επέλεξαν τον ψεύτη”

Επιθυμία να εμφανιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και να αποδεσμευτεί από τον χαρακτηρισμό του ως Νεοδημοκράτη, εκφράζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Αποστάσεις από τη σημερινή ΝΔ αλλά και από τις κυβερνήσεις του κόμματός του στο παρελθόν κρατάει σε συνέντευξή στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, όταν ερωτάται αν είναι «πάντα με τη Νέα Δημοκρατία», λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι αυτοδιοίκηση και λέγομαι Πατούλης. Γιατί μου μειώνετε τη διεισδυτικότητα;». Παράλληλα ασκεί έντονη κριτική σε αυτούς που νομοθετούν και, τονίζει ότι για την κρίση φταίνε όλες οι κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ποια κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει περισσότερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, είναι κατηγορηματικός: «Όλες. Μεταξύ κλέφτη και ψεύτη, εκλέγουν τώρα τον ψεύτη», τονίζει.

Αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα, ο Γ. Πατούλης εστιάζει το πρόβλημα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η απέραντη γραφειοκρατία και η εμπλοκή πολλών δομών και διατυπώνει την πεποίθηση πως μόνο αν υπάρξει αποκέντρωση του κράτους και εφαρμοστεί η έννοια του Δήμου-Κράτους, η χώρα θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για τους συμβασιούχους στους Δήμους εξέφρασε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ που είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση «μπάλωμα», ενώ υπογραμμίζει πως η Αυτοδιοίκηση έχει νεκρώσει από το γεγονός ότι ψηφίζονται νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως ο Νόμος Σπίρτζη.

Επιπρόσθετα τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα αυτό.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί ρόλο στην κεντρική κυβέρνηση, λέει χαρακτηριστικά,αναφερόμενος μάλιστα στον εαυτό του σε πρώτο πληθυντικό: «Στη Διοίκηση είμαστε πάνω από 40 χρόνια, σε διάφορες θέσεις. Θεωρώ πως εμπειρία υπάρχει».

Documento Newsletter