Πατέρας Αντώνιος: «Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν για να κάνουν τις καταγγελίες» – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

«Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας Αντώνιος, αρνούμενος κατηγορηματικά κατά την απολογία του σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου βρίσκεται με επτά ακόμα συνεργάτες του στο εδώλιο μετά από καταγγελίες τροφίμων της Κιβωτού που αφορούσαν την κακομεταχείρισή τους και συγκεκριμένα την ύπαρξη καταναγκαστικών εργασιών, τιμωριών και ξυλοδαρμών, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

«Μου έκανε εντύπωση πως υπήρχαν παιδιά παραβατικά που δεν πήγαιναν σχολείο. Αυτό με παρακίνησε. Αποφάσισα να δημιουργήσουμε ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου προκειμένου να εντάξουμε αυτά τα παιδιά σε ένα χώρο που θα τα προστατέψει όπως είναι η ενορία. Πολλά παιδιά ήταν και σε συμμορίες στο Κολωνό, ο οποίος είχε υψηλή νεανική εγκληματικότητα. Η πλατεία, τα σκαλιά της εκκλησίας, ήταν το στέκι τους. Κατάλαβα ότι η ενορία μου είναι αυτή, ότι το ποίμνιο μου ήταν αυτό που ήταν απ´ έξω στα σκαλιά της εκκλησίας. Έλεγα ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Εντάξαμε πολλά παιδιά στις ομάδες, τα οποία καταφέραμε μέσω του αθλητισμού να τα βάλουμε στο σχολείο. Η Κιβωτός είχε την έννοια του ασφαλούς καταφυγίου όπου θα μπορούσαν να ενταχθούν αυτά τα παιδιά και να προστατευτούν από όλους αυτούς τους κινδύνους» ανέφερε κατά την έναρξη της απολογίας του ο πατέρας Αντώνιος σημειώνοντας πως «εγώ κράτησα τον πνευματικό ρόλο. Η Κιβωτός γιγαντώθηκε, οι δικές μου δυνάμεις μειώθηκαν». Σε άλλο σημείο της απολογίας του σημείωσε πως ο στόχος του ήταν να βοηθήσει «τα παιδιά να συγχωρέσουν τους άλλους και κυρίως τους γονείς τους».

Αρνήθηκε τις καταγγελίες

«Όταν έρχεται ένα παιδί με εισαγγελική παραγγελία και κάποια με καταδικαστικές αποφάσεις, τι χρόνο είχα εγώ από 15 με 18 να κάνω τι; Το πρώτο μέλημα ήταν η θεραπεία του τραύματος. Το πρώτο πράγμα που φροντίζαμε να κάνουμε ήταν η επούλωση των πληγών. Η μεγάλη αγωνία ήταν αυτά τα παιδιά να επιλέξουν μία επαγγελματική ειδικότητα και να δουλέψουν τίμια όταν φύγουν από την Κιβωτό, να βγάλουν ένα μεροκάματο και να μην επιστρέψουν στους γονείς τους, που η Εισαγγελία τους έβγαλε ως ακατάλληλους. Ούτε εξαντλητικές εργασίες υπήρχαν, ούτε υποχρεωτικές, στο γεωργικό μας σχολείο, οποίος ήθελε βοηθούσε, συμμετείχε. Τα παιδιά είχαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με εκδρομές, με ταξίδια. Τα φέρναμε σε επαφή με το θέατρο και τη μουσική. Αυτός ήταν λόγος και για τη δημιουργία του γεωργικού σχολείου, φέραμε σε επαφή τα παιδιά με τα ζώα και τη γη. Φύτευαν τα δικά τους λουλουδάκια, φυτά» υπογράμμισε ο κατηγορούμενος ιερέας.

«Εργασίες με την έννοια του καταναγκασμού, εξαναγκασμού είναι απαράδεκτες» υποστήριξε ο πάτερ Αντώνιος σχετικά με τις κατηγορίες για καταναγκαστικές εργασίες και συνεχίζοντας είπε μεταξύ άλλων πως «δεν θα μπορούσε η Κιβωτός του Κόσμου να φτάσει εκεί που ήταν με αυτές τις πρακτικές…παρόλη την αγάπη, την αυταπάρνηση που δίναμε για να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, δυστυχώς ο χαρακτήρας τους είχε διαμορφωθεί».

Δίνοντας την δική του εξήγηση για τις καταγγελίες των τροφίμων σημείωσε τα εξής:

«Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει, έχω κουραστεί, έχω κοπιάσει, έχω δώσει το είναι μου κι εγώ και η πρεσβυτέρα και οι άλλοι άνθρωποι της Κιβωτού. Σώσαμε επανειλημμένως τα παιδιά από φυλακές, βοηθήσαμε να σταθούν αυτά τα παιδιά και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν, ενώ εμείς λειτουργούσαμε ως κυματοθραύστης».

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος εκτός των πλημμεληματικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει έχει παραπεμφθεί επίσης και στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για κακουργήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση τροφίμων της δομής.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο προσκήνιο με τα… απομνημονεύματά του και προκαλεί

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η Βρετανία κλείνει και τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει μισό δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν προκαλώντας την Κίνα