Πατέλης: «Πιο πολύ ταπεινότητα λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά» – Άρνηση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Πατέλης: «Πιο πολύ ταπεινότητα λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά» – Άρνηση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Μπορεί ο πρωθυπουργός να άλλαξε στον ανασχηματισμό «ανακύκλωσης προσώπων» τον υπουργό ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, όμως από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς στο Μαξίμου δεν έχουν διατυπώσει καμία πρόθεση να πάρουν ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Action24, ενώ είπε αρχικά ότι το μότο της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι το «πιο πολύ ταπεινότητα λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά», στη συνέχεια σε ερωτήσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι πολίτες, δεν είπε τίποτα καινούργιο σε σχέση με τις προεκλογικές προτάσεις του Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα βασικά είδη, όπως έγινε στην Ισπανία που πέτυχε το μέτρο, ο κ. Πατέλης σημείωσε αμήχανα, ότι «το μοντέλο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στην Ισπανία απέτυχε», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει μικρότερη ανεργία από ότι έχει η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ, δεν το σχολίασε καθόλου, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση όταν λέει ότι το «μήνυμα ελήφθη», εννοεί ότι θα συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές που η κοινωνία αποδοκίμασε στην κάλπη.

Διαβάστε επίσης: Με ευχέλαιο στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης θα τιθασεύσει την ακρίβεια!

Επίσης, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων, επικαλέστηκε τις φράσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε πίσω από αυτή τη μεταρρύθμιση. Μπορεί να γίνουν κάποιες σημειακές διορθώσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, μίλησε για την ανάγκη καταπολέμησης της ακρίβειας και της πανευρωπαϊκής δράσης, για την καταπολέμηση των αθέμιτων πρακτικών από πολυεθνικές. Μόνο, που τα ίδια έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει 13 εκλογικές μονάδες σε ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 – Μπήκαν σε σπίτια οι φλόγες (Video)

ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη – «αμφισβητιών» της ηγεσίας – Φόβοι μην σπάσει το… σχοινί

Με εξώδικα προς όλους τους εμπλεκόμενους, οι μηχανοδηγοί προειδοποιούν για την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων

Οι μαθητές με ανεμιστήρες στα σχολεία αλλά στο ΥΠΟΙΚ ούτε μέρα χωρίς κλιματισμό

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter