ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου – Κατέθεσαν τις υπογραφές οι 6 υποψήφιοι

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου –  Κατέθεσαν τις υπογραφές οι 6 υποψήφιοι

Σε θέσεις μάχης μπαίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέθεσαν επίσημα τις υπογραφές που απαιτούνται για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους. Κάθε υποψήφιος έπρεπε να καταθέσει 5.000 μοναδικές υπογραφές μελών ή αυτές του 15% της ΚΕ.

Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές,σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Με 14.000 υπογραφές μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ συνόδευσε την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Οι υπογραφές μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπέρ του Χάρη Δούκα, οι οποίες κατατέθηκαν στην ΕΔΕΚΑΠ, έφτασαν σχεδόν τις 20.000 ενώ την υποψηφιότητά του συνόδευσαν και 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ

Υπέρ της υποψηφιότητάς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη κατατέθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) υπογραφές 24.810 μελών ΠΑΣΟΚ και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ).

Ο Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε 8.000  υπογραφές μελών, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Βραχιώτη, σε ηλεκτρονική μορφή (στικάκι) 7.000 υπογραφές μελών, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.

Ο Γιάννης Κανελλάκης δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές, ωστόσο δεν θα τις καταθέσει, σεβόμενος -όπως δήλωσε- τα προσωπικά δεδομένα των υποστηρικτών του.

Έναρξη προεκλογικής περιόδου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια των περιοδειών του, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει πιο δυναμικά και ενωμένα από ποτέ, μετά από σκληρούς αγώνες. «Δεν επενδύω σε κανέναν άλλο εκτός από εσάς, μαζί σας θα συνεχίσω για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», δηλώνει χαρακτηριστικά, προσδιορίζοντας την επαναφορά του κόμματος ως ισχυρότερο και ενωμένο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία στέλνουν μηνύματα ενότητας και παρουσιάζουν τις θέσεις τους. Ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει το σχέδιο «Αναγέννηση» για την αναμόρφωση του κόμματος, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία του ως μεταρρυθμιστικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη», να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να επανακάμψει σε σημαντικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις του μέσω του διαδικτύου, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε προσωπικά τις υπογραφές του στην Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας τη συμμετοχή του κόσμου ως τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Κανελλάκης με επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά να μην χρησιμοποιηθεί η συλλογή υπογραφών ως μοναδικό κριτήριο συμμετοχής.

 

Το πρωί του Σαββάτου ο  γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους, από τους οποίους ζήτησε να συμφωνήσουν ομόφωνα πως αποδέχονται το σκεπτικό ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων από την ΕΔΕΚΑΠ, χωρίς να εγείρεται ζήτημα ως προς το επίμαχο άρθρο του ασυμβίβαστου και πως δεσμεύονται επίσημα γι’ αυτό. Στόχος ήταν να αποφευχθεί μία πιθανή διαμάχη ένα μήνα πριν στηθούν οι κάλπες.

Όπως φαίνεται, υπάρχει συμφωνία και αυτή αναμένεται να επικυρωθεί σε συνεδρίαση της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, θα αποφευχθεί η λύση του διαρκούς συνεδρίου.

Δείτε επίσης: Ρεκόρ υπογραφών κυνήγησε ο Ανδρουλάκης για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- Κατέθεσε 24.810 υπογραφές μελών και 170 από την ΚΠΕ

Υπέρ της υποψηφιότητας Κατρίνη υπέγραψαν 14.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ

Υπέρ Χάρη Δούκα υπογραφές 20.000 μελών ΠΑΣΟΚ – Τα ονόματα των 100 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter