ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική… συμμαχία Χάρη Δούκα, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Αννας Διαμαντοπούλου – Κοινή επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική… συμμαχία Χάρη Δούκα, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Αννας Διαμαντοπούλου – Κοινή επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ

Μια ιδιότυπη προεκλογική… συμμαχία, έστω για διαδικαστικά ζητήματα, διαμορφώνεται μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Αννας Διαμαντοπούλου! Με κοινή επιστολή που απέστειλαν εκπρόσωποί τους προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) απαιτούν να διασφαλιστεί ότι στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Οκτωβρίου για νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων προέδρων, χωρίς να δημιουργούνται υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων!

Ουσιαστικά οι τρεις συσπειρώνονται επί διαδικαστικού εκφράζοντας δυσπιστία για τις επιλογές που γίνονται, ιδιαίτερα αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021 και την κατανομή τους. Μάλιστα, θύμισαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης (ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του) είχε επισημάνει στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021.

Η κίνηση αυτή των «τριών» έχει σημασία καθώς γίνεται την περίοδο που έχει ανακινηθεί το θέμα της υποψηφιότητας Δούκα και τα περί καταστατικού κωλύματος αλλά και οι προσπάθειες να φτιαχτούν …άτυπες συμμαχίες με το βλέμμα και στο β΄γύρο των εκλογών (13ης Οκτωβρίου).
Στην επιστολή τους ο Χάρης Δούκας, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Αννα Διαμαντοπούλου, διά των εκπροσώπων τους (αντίστοιχα Μαρίνου Σκανδάμη, Μαρίνου Μαρίνη και Βασίλη Βραχιώτη) έθεσαν ένα τετράπτυχο αναγκαίων προϋποθέσεων για μια εκλογική διαδικασία ισότιμης μεταχείρισης.

Πιο αναλυτικά, έθεσαν τα εξής τέσσερα σημεία:

«1. Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων Προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.

2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/τους υποψηφίους Προέδρους.

4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων. Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών».

Διαβάστε επίσης:

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Κλειδώνει η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από τους 87

Προκλητικός Μητσοτάκης: «Αυτοαποθέωση» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών – «Ξέφυγε» η φωτιά στην Αττική

Δούρου κατά Γεραπετρίτη: «Συνεχίζει την επιχείρηση συγκάλυψης της πραγματικότητας της τουρκικής επιθετικότητας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter