ΠΑΣΟΚ: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την ψηφοφορία του β΄γύρου

ΠΑΣΟΚ: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την ψηφοφορία του β΄γύρου

Επί ποδός είναι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, οι συντονιστικές γραμματείες σε όλη την Ελλάδα, στελέχη, φίλοι και μέλη του, που επιδιώκουν να υπάρξει μαζική συμμετοχή και στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ . Στη Χαριλάου Τρικούπη, τα επιτελεία των δυο μονομάχων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να προσέλθουν στην κάλπη όσο το δυνατόν περισσότεροι εκλογείς , με δεδομένο ότι στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου ψήφισαν 303.223 πολίτες. Η ψηφοφορία στην Ελλάδα για το β΄γύρο θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου έως τις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι-ες ψήφισαν στην πρώτη κάλπη ενώ επισημαίνεται ότι οι εκλογείς στον δεύτερο γύρο δεν καταβάλλουν αντίτιμο.

Εχουν ορισθεί και 19 εκλογικά κέντρα σε 9 άλλες χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδάς, Κύπρος, Σουηδία). Στις κάλπες εξωτερικού η ψηφοφορία έχει ορισθεί ως εξής με τοπική ώρα των πόλεων/χωρών :Σίδνευ από 09:00 έως 18:00 , Μελβούρνη από 10:00 έως 19:00 , Βέλγιο από 09:00 έως 17:00 , Γαλλία από 11:00 έως 16:00 , Γερμανία από 10:00 έως 18:00, Κύπρο από 07:00 έως 19:00 , Σουηδία από 10:00 έως 19:00 , Αγγλία από 10:00 έως 16:00, Νέα Υόρκη από 08:00 έως 13:00 , Καναδά από 10:00 έως 17:00.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας , που έχει καθορισθεί από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές (https://pasok.gr/eklogika-kentra-esoterikoy/), ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με την επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.
Η αναζήτησή τους θα πραγματοποιείται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.
Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , ώστε η αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους των εκλογών, αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογείς μπορούν να μπουν στο https://ekloges.digitalsociety.gr/ και να βρουν στον διαδραστικό χάρτη το πιο κοντινό τους εκλογικό κέντρο.

Διαβάστε περισσότερα: Συναυλία Τέμπη: «Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή» – Πλημμύρισε κόσμο το Καλλιμάρμαρο (Photos)

Διαβάστε ακόμα: «Πες στους δικούς μου ότι θα αργήσω απόψε» – Ρίγη συγκίνησης στο Καλλιμάρμαρο για το τραγούδι των Τεμπών (Video)

Τέμπη: «Μακάρι να μη χρειαζόταν να ήμασταν εδώ απόψε» – Έτσι ξεκίνησε η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter