ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του κόμματος

Τον Παύλο Γερουλάνο στηρίζει στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου.

Όπως επισημαίνει σε δημόσια παρέμβασή του (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών), στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές και θα απελευθερώσει στελέχη, ενώ ταυτόχρονα έχει διεθνές δίκτυο και γνώση της πραγματικής οικονομίας. Ετσι, ο Νίκος Παπανδρέου εξηγεί ότι κατά την προσωπική του άποψη «αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος». Για να συμπληρώσει: «Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος ευχαρίστησε τον Νίκο Παπανδρέου για τη στήριξή του στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους λόγους που παρέχει την στήριξή του, σημειώνοντας ότι προκαλούν συγκίνηση και παράλληλα είναι βαθιά πολιτικοί.

Στο άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου στο οποίο τοποθετείται για την εσωκομματική μάχη που τη συνδέει με την προσπάθεια να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ την εκλογική στασιμότητα αλλά και τη συναρτά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Αναφέρεται στην κρίση ηγεσίας που σοβούσε τα τελευταία χρόνια και «εκφράστηκε σε διαδοχικές εκλογές ως κρίση πολιτικής εκπροσώπησης». Παράλληλα, απορρίπτει την τακτική που οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο με τις «νέες» αντιλήψεις , όπως τις χαρακτηρίζει, «που φέρνουν διαφόρους να κάνουν ρεσάλτο σε πολιτικούς φορείς, λες και είναι εταιρείες». Κατά την άποψή του, αυτά συνιστούν έκφραση άκρατων προσωπικών φιλοδοξιών χωρίς καμία κοινωνική και πολιτική τεκμηρίωση. Αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου που εισήγαγε την εκλογή «από τη βάση», η οποία, όμως, όπως σημειώνει δεν συνιστά λευκή επιταγή.

Παραθέτει εκτενώς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Χαριλάου Τρικούπη. Όπως τονίζει: «Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να συνθέσει θέσεις, απόψεις και γενιές. Με πάθος αλλά χωρίς εμπάθεια. Με ανανέωση αλλά χωρίς αποκλεισμούς. Με συμφωνίες αλλά χωρίς συναλλαγές. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη να συνθέσει τις ικανότητες των άξιων πολιτικών στελεχών και των μελών του και να λειτουργήσει με δημοκρατικό τρόπο, ώστε να εκφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας που είναι επιτακτικές. Να εκφράσει την ανάγκη για ισχυρή οικονομία με ισότητα και δικαιοσύνη, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε ισχυρή Ελλάδα».

Είναι αξιοσημείωτο ότι θεωρεί πως ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πραγματική άποψη για το πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία ενώ πρέπει να έχει «στιβαρή και νηφάλια άποψη για τα εξωτερικά θέματα, αντίστοιχη εμπειρία και επαφές στο διεθνές στερέωμα». Κρίνει ότι θα δικαιωθούν σύντομα όσοι θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτικού συστήματος της χώρας μας. Κρίνει ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και η επιλογή του, όπως επισημαίνει, θα είναι προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος με δήλωσή του ευχαρίστησε τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ , σημειώνοντας ότι ο Νίκος Παπανδρέου περιγράφει την ιστορική αποστολή κάθε ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, που είναι, όπως παρατηρεί, να συγκροτήσει ένα κόμμα πατριωτικό, με απόλυτη συναίσθηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, με πλήρη εικόνα της πραγματικής οικονομίας και, πρωτίστως, ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ικανό να αλλάξει το παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας. «Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που ενέπνευσε στο παρελθόν και μπορεί να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες. Γύρω από το οποίο μπορούν να συσπειρωθούν ξανά όλες εκείνες οι προοδευτικές δυνάμεις που νιώθουν απομονωμένες και αποξενωμένες», αναφέρει. Και καταλήγει:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Παπανδρέου για την στήριξή του στην υποψηφιότητά μου. Και κυρίως, για τους λόγους που μου την προσφέρει. Βαθιά πολιτικοί, βαθιά συγκινητικοί».

Διαβάστε επίσης:

Meteo: Στα ύψη η θερμική επιβάρυνση λόγω καύσωνα – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Νέα ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τους «Πατριώτες» του Όρμπαν – Συμμετέχει η ΝΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ούτε λέξη για τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιαστών – Τι είπε για την υποψηφιότητα Δούκα (Video)

Η έγκυος που είναι… άντρας για τον ΕΦΚΑ – Το απίστευτο αλαλούμ και η καταγγελία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter