ΠΑΣΟΚ: «Λευκός καπνός» για το ντιμπέιτ των 6 – Οι όροι και οι θεματικές ενότητες

Έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες  για την τηλεμαχία μεταξύ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των διεκδικητών,  σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους  διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Βρέθηκε κοινός «τόπος» και ξεπεράστηκαν διαφωνίες που είχαν τεθεί επί προτάσεων για τον απευθείας διάλογο μεταξύ των «6».

Η τηλεμαχία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου  θα γίνει στην ΕΡΤ σε κύκλους διαλόγου με θεματικές ενότητες ενώ και θα υπάρχει απευθείας διαλογική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης).

Έτσι, αποφασίστηκε ότι το ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί την  Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024  θα αναπτυχθεί σε 6 θεματικές ενότητες:

  • Οικονομία – Ανάπτυξη
  • Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  • Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
  • Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
  • Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε κάθε θεματική ενότητα οι δύο δημοσιογράφοι που μετέχουν και συντονίζουν, ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων. Επίσης, κάθε υποψήφιος-α πρόεδρος έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Όπως σημειώνεται, η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Ετικέτες