ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

Το θολό πολιτικό στίγμα είναι ο κίνδυνος, που ελλοχεύει στη Χαριλάου Τρικούπη, και προκαλεί ανησυχία σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί οδηγεί ξανά το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματική αστάθεια και σε αδυναμία πειθούς προς το ευρύτερο ακροατήριο. Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ δεν τέλειωσαν, όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις εσωκομματικές εκλογές που τον αναβάπτισαν στην ηγεσία του κόμματος, απλώς παίρνουν άλλη μορφή, αυτή των ελιγμών για να αποφύγει την «παγίδα» που έστησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη δέσμευσή του ότι θα νικήσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θολούρα, εν όψει.

Ο φόβος του ασαφούς πολιτικού στίγματος κατατρέχει το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο άλλωστε ότι σε στρατηγικά ζητήματα κινείται στους ρυθμούς ενός αστικού κόμματος, όπως τα άλλα, αν και με τις διαφοροποιήσεις του, αλλά χωρίς να έχει ηχηρά να παινευτεί για μια διακριτή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα.

Το συγκεχυμένο μήνυμα ανησυχεί τη Χαριλάου Τρικούπη. Γι αυτό, μεταξύ άλλων, ακόμα διερευνώνται ημερομηνίες συνάντησης μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, γι’ αυτό καθυστερεί το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη να κλειδώσει τη συνάντηση μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Και βέβαια, έχει υπολογιστεί η όποια συνάντηση υπάρξει να γίνει μετά την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στη Βουλή. Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει να δείξει τον τρόπο αντιπαράθεσης που θα επιλέξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποκτήσει κυβερνητικό ρόλο.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το πρωί της ίδιας ημέρας, προηγείται της συζήτησης για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κινήματος Αλλαγής και δεν έχει μόνο πανηγυρικό χαρακτήρα, μετά τις εσωκομματικές εκλογές,, που ανέδειξαν αναβαπτισμένο στην ηγεσία τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εντάσσεται στο πλαίσιο αλλαγών του κομματικού μηχανισμού αλλά και της ανακατανομής ρόλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο κοινοβούλιο. Στη συνεδρίαση θα εκλεγούν, όπως έχει προταθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μπιάγκης, Βουλευτής Κέρκυρας, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει υπεύθυνος Δημογραφικής Πολιτικής, και για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Ιωάννης Τσίμαρης, Βουλευτής Ιωαννίνων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέση σαν στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές απέναντι στη ΝΔ και έχει καλέσει όλα τα στελέχη να δίνουν το παρών σε κάθε μάχη εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ηδη χτίζει για τον ίδιο το προφίλ του πρωθυπουργίσιμου και για το κόμμα του το προφίλ του αντίπαλου πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Κάθε κίνησή του από δω και πέρα εμπεριέχει την αντιφάσκουσα προοπτική να είναι το ΠΑΣΟΚ και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, και με τη συναίνεση και με τη σύγκρουση , με εμφανή τον κίνδυνο ξανά το ΠΑΣΟΚ να περιπέσει (βοηθούσης της τακτικής «μαστίγιο καρότο» της ΝΔ απέναντί του) σε …δημιουργική στασιμότητα (και εκλογικών ποσοστών και παραγωγής πολιτικής με στόχο την κυβερνησιμότητα).

Προτάσεις και λύσεις, είναι το μότο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Όμως, ήδη στο ζήτημα της επιχορήγησης των «Σπαρτιατών» που η ΝΔ τούς χάρισε κοντά 1 εκ. ευρώ χωρίς να σπεύδει σε αλλαγή νομοθετικής ρύθμισης , το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να το βάζει στη γωνία η ΝΔ μη αποδεχόμενη να συζητήσει την τροπολογία του, και μετά με επικοινωνιακούς μοχλούς, βρέθηκε να κατηγορείται γιατί δεν στηρίζει την (δήθεν) επιτάχυνση με εμβαλωματικές «γαλάζιες» παρεμβάσεις, των διαδικασιών για το ΑΣΕΠ!

Διαβάστε επίσης

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»