ΠΑΣΟΚ: Κλείδωσε το debate των «6» στις 24 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣΟΚ: Κλείδωσε το debate των «6» στις 24 Σεπτεμβρίου

Ο κύβος ερρίφθη για την τηλεμαχία (debate) μεταξύ υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής debate μεταξύ των «6» υποψηφίων προέδρων η Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Κατέληξαν σε συμφωνία οι εκπρόσωποι των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν, στο πλαίσιο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Η τηλεμαχία που θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ θα γίνει σε κύκλους διαλόγου με θεματικές ενότητες ενώ και θα υπάρχει απευθείας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης). Οι κανόνες σε πλήρη ανάπτυξη θα συζητηθούν σε επόμενη επόμενη συνεδρίαση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην ηγεσία, έχει προτείνει ένα ανοικτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μακριά από τα μοντέλα τηλεμαχιών των παράλληλων μονολόγων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημόσια παρέμβασή του (Real FM-16 Σεπτεμβρίου 2024) ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε τα εξής:
«Πιστεύω ότι χθες στην ανοικτή Κεντρική Επιτροπή υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα πολιτικού διαλόγου. Φαίνεται ότι εμείς δεν μιμούμαστε αρνητικές πρακτικές και συμπεριφορές. Αυτό είναι καλό και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους. Θέλω, λοιπόν, να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω. Προτείνω το ντιμπέιτ, που έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες όλοι μαζί, να γίνει βεβαίως στη δημόσια τηλεόραση και να είναι για πρώτη φορά ένα ανοικτό ντιμπέιτ και όχι ένα ντιμπέιτ προκάτ παράλληλων μονολόγων, όπως τα προηγούμενα διακομματικά ή εσωκομματικά. Αλλά να μπορούν ελεύθερα να μιλήσουν οι υποψήφιοι, να ρωτήσουν ο ένας τον άλλον κι έτσι να γίνει ένας ανοικτός δημοκρατικός διάλογος».

Παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες, μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΡΤ-1 με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης. Αφορούν το ζήτημα των θεματικών της συζήτησης και τον τρόπο που θα ξεδιπλωθεί ο απευθείας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.
Κατά τη συζήτηση της 16ης Σεπτεμβρίου μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων, για τους όρους διεξαγωγής του debate, η πλευρά Δούκα πρότεινε μεταξύ άλλων:

-5 θεματικές ενότητες με επίκεντρο την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς καθώς και το ΠΑΣΟΚ.

– τουλάχιστον 3 συμπληρωματικές ερωτήσεις -παρεμβάσεις (follow up ) των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και δυνατότητα απάντησης, για απευθείας διάλογο «στα πρότυπα του πετυχημένου format του debate των περσινών δημοτικών εκλογών στην Αθήνα».

Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, στη συζήτηση, πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα 3 φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ κάθε υποψήφιος να έχει απευθείας διάλογο δύο λεπτών με διαφορετικό συνυποψήφιο-α του.

Επιπλέον, προτάθηκε στην τηλεμαχία να είναι 6 οι θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα:

-Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος, Περιφερειακή Ανάπτυξη

-Εξωτερική πολιτική

-Κλιματική Αλλαγή, Ανθεκτικότητα

-Θεσμοί, Κράτος, Αυτοδιοίκηση

-Το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό περιβάλλον

-και ειδική ενότητα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.
Αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για να ληφθούν αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ – Απάτη μαμούθ 3,5 εκατ. ευρώ: Φαρμακοποιοί και γιατροί στα κυκλώματα – Συνελήφθησαν 16 άτομα

Παραλήρημα Άδωνη: Ύβρεις κατά Πολάκη, φωνές στον Παππά που ήταν εκτός πάνελ (Videos)

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Στοιχεία – φωτιά της Eurostat: Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στην ΕΕ σε υλική και κοινωνική στέρηση

Το Documento αποκαλύπτει πώς πλαστογραφούνται τα ποινικά μητρώα – Από 10.000 έως 30.000 ευρώ η τιμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter