ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής: Έκλεισαν οι κάλπες – Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής: Έκλεισαν οι κάλπες – Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Έκλεισαν οι κάλπες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παράταση δίνεται μόνο για τα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν ακόμα ουρές.

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε λόγο το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ, Παντελής Καμάς.

«Θα κλείσουν οι κάλπες. Η συμμετοχή θα υπερβεί τις 300.000», ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1.

«Η πλειοψηφία που έχει ψηφίσει είναι νέα μέλη, πάνω από 150.000», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Στο Λεκανοπέδιο είναι αναλογικά μεγαλύτερη η συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Η περιφέρεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για το αποτέλεσμα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα. Περί τις 10 το βράδυ το αποτέλεσμα, ένα αξιόπιστο εκλογικό αποτέλεσμα»., όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 19:00 είχαν ψηφίσει 275.375 άνθρωποι. Όλα κυλούν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με πολύ μικρές καθυστερήσεις στα μεγάλα εκλογικά κέντρα.

Με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, που έκανε δεκτή σχετική πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, στην οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, η ψηφορφορία για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρατείνεται κατά μια ώρα και θα λήξει στις 20:00.

Διαβάστε επίσης – Μια ώρα παράταση στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται ότι, με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα, ζήτησε την παράταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας. Υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και σχηματίζονται ουρές εκλογέων που ταλαιπωρούνται, σημειώνεται.

Η προσέλευση έχει ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Τα αποτελέσματα των εκλογών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο αποτέλεσμα από Ελλάδα

Ο Παύλος Γερουλάνος τερμάτισε πρώτος στο Μεγανήσι, που ήταν η πρώτη κάλπη που έβγαλε αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Ήδη, είχε ανακοινωθεί ότι οι κάλπες στο Μεγανήσι θα έκλειναν στις 16:00.

Δεύτερη έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο εκλογικό κέντρο ψήφισαν 63 άτομα.

Συγκεκριμένα:

Ψήφισαν 63 – άκυρα 3

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ; 25

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ; 12

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ; 11

ΔΟΥΚΑΣ : 8

ΚΑΤΡΙΝΗΣ : 3

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: 1

Να σημειωθεί ότι στις ίδιες εκλογές το 2021 είχαν ψηφίσει 70 άτομα

Γιώργος Παπανδρέου: Η μαζική συμμετοχή κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ

«Η μαζική συμμετοχή, κάνει πιο ισχυρο το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας. Μια δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά ισότητας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας. Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι μία μέρα που πιστεύω ότι ξανά θα δούμε να ανατέλλει ο ήλιος» δήλωσε από την Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής.

Χρηστίδης: Σήμερα αλλάζουμε τα δεδομένα

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Επισκέφθηκε, ακόμη, διάφορα εκλογικά κέντρα του Νοτίου Τομέα Αθηνών, συνομίλησε με τους πολίτες και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Βενιζέλος: Η παράταξη έχοντας συνείδηση της Ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση

«Χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μια άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτό τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφότου ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε πως «η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη, έχοντας συνείδηση της Ιστορίας, θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση».

Επίσης, υπογράμμισε πως για τη φυσιολογική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για την ασφαλή πορεία της χώρας, της οικονομίας, των θεσμών, της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, πρέπει να υπερβούμε την ασυμμετρία του κομματικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Ξυπόλυτη ξανά η Ελλάδα στα αγκάθια του χρέους – Βοούν τα «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Κάποιοι θέλουν μία «μικρή, συμπλεγματική» παράταξη- Αιχμές μέσω… «απόδοσης τιμών» σε Καρμανλή – Σαμαρά

Μήνυμα ενότητας από Καρυστιανού: «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… πονάμε το ίδιο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter