Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανοίγει τα χαρτιά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανοίγει τα χαρτιά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ηρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της συμμετοχής της στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της, η Βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Δικηγόρος και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2024 τις τελικές της αποφάσεις για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν, η Νάντια Γιαννακοπούλου θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με δήλωσή της θα σκιαγραφεί την ηγετική της παρέμβαση. Ηδη, πέντε είναι τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τα ηγετικά ηνία του κόμματος: Νίκος Ανδρουλάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Παύλος Γερουλάνος , Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης.

Με τοποθετήσεις της, η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει ταχθεί υπέρ ενός φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που «προτείνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα και στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» και έχει προβάλλει ότι για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ «πρέπει να τα αλλάξουμε όλα από την πολιτική μας, την στρατηγική μας, την αντιπολιτευτική τακτική μας, μέχρι και την ηγεσία μας».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου θέτει την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ταχεία ανάταξη του κόμματος, ως μείζον ζήτημα, απορρίπτοντας την σπουδή άλλων για την λεγόμενη ανασύνταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Εχει εκφράσει ήδη την άποψη ότι είναι αδιέξοδη η προοπτική συγκολλήσεων του του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και άλλες δυνάμεις, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν συνάντηση ηττημένων και το άθροισμά τους, ιδιαίτερα χωρίς πολιτικό στίγμα και προγραμματική σύγκλιση, «μόνο και μόνο για να φανεί ένας δήθεν ισχυρός πόλος» εναντίον της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε στρατηγικές ήττες.

Πάντως, το Documentonews.gr , σε ρεπορτάζ του για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, είχε επισημάνει ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου, με την τοποθέτησή της στο κορυφαίο κομματικό όργανο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» υποψηφιότητας.

Ενόψει της εσωκομματικής κάλπης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας , η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε δηλώσει στην ΚΠΕ : «Θα είμαι στην πρώτη γραμμή». Για να προσθέσει: «Όπως άλλωστε ήμουν πάντα, και ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες εποχές για το ΠΑΣΟΚ και θα αγωνιστώ για τις παρακαταθήκες, της αρχές και τις αξίες μας, για να πάμε την χώρα μπροστά, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα, για να στηρίξουμε και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, στην ομιλία της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή είχε προβάλει ότι όλοι πρέπει να προασπίσουν τον πολιτικό, δημοκρατικό διάλογο, και να ζητήσουν από όσους-ες θα είναι υποψήφιοι-ες να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τη φυσιογνωμία, την αντιπολιτευτική τακτική, το κυβερνητικό πρόγραμμα, τη θεσμική δημοκρατική λειτουργία.

Δείτε επίσης: Και ο Μιχάλης Κατρίνης υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για την ηγεσία και η Μιλένα Αποστολάκη

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Παράθυρο» υποψηφιότητας με τακτικισμό

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter