ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη η διαρροή των ονομάτων του ελληνικού FBI

Φωτογραφία αρχείου (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Φιάσκο ολκής με κυβερνητικές ευθύνες χαρακτηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την υπό σύσταση υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που αποτυπώνει εικόνα σαθρότητας των υπηρεσιών και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος μια και άπτεται ζητήματος ασφάλειας. Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ενημερώσει για ό,τι συνέβη και να μην καλύπτεται πίσω από τη σιωπή του.

Ηδη έχει προκληθεί σάλος από τη διαρροή των ονομάτων του λεγόμενου ελληνικού FBI και ήδη έχει εκφράσει την ανησυχία της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Είναι αξιοσημείωτο ότι αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο μέρες αφότου δημοσιοποιήθηκε , μέσω δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι συγκροτείται Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, επισημαίνει σε δημόσια παρέμβασή της ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακέραιη την ευθύνη για το φιάσκο και οφείλει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις. Επισημαίνει ότι είναι μείζον ζήτημα το ότι απόρρητα στοιχεία έγιναν φέϊγ βολάν καθώς, μεταξύ άλλων, αυτό ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας τόσο σε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά πολύ περισσότερο συνολικά στην κοινωνία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου 2024 η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ-Κ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε της εξής δήλωση:

«η διαρροή των ονομάτων που θα στελεχώσουν το λεγόμενο «ελληνικό FBI», συνιστά μέγιστο πρόβλημα για την κατάσταση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, φιάσκο για την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Εκατοντάδες στελέχη με τα πλήρη στοιχεία τους, που έχουν αναλάβει υποθέσεις που αφορούν στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα και τα μέλη των μαφιών είναι λόγω της διαρροής των ονομάτων τους έκθετοι, αφού οι διωκόμενοι πληροφορήθηκαν για το ποιοι είναι οι διώκτες τους. Κανέναν δεν ενδιαφέρει αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως “αποκλειστικές πληροφορίες”. Το μείζον είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας η οποία στο μέλλον και σύμφωνα με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες. Απόρρητα στοιχεία έγιναν φέϊγ βολάν και αυτό ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας τόσο σε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά πολύ περισσότερο συνολικά στην κοινωνία.

Είναι επιτακτικό να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της σοβαρότατης υπόθεσης, που δεν μπορεί να κρυφτεί με την σιωπή του Υπουργού. Χρειάζονται πλήρεις, σαφείς απαντήσεις για τους πρωταγωνιστές της διαρροής και τα κίνητρά τους, για τα μετρά που θα ληφθούν. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών, με την ασφάλεια των αστυνομικών. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για το συμβάν, οφείλει να την αναλάβει και να δώσει πλήρεις εξηγήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Βάσω Παπανδρέου: Μια ζωή ΠΑΣΟΚ

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι; Απαιτούνται απαντήσεις από το Μαξίμου

Μαξίμου για Σαμαρά: «Γνωστές οι απόψεις του, δεν υπάρχει καμία δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα»