ΠΑΣΟΚ: Ετοιμάζονται αλλαγές και ανακατανομή ρόλων – Συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης με τη Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: Ετοιμάζονται αλλαγές και ανακατανομή ρόλων – Συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης με τη Διαμαντοπούλου
eurokinissi

Ενότητα και κυβερνησιμότητα είναι το διττό μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με την ανασυγκρότηση του κόμματος και τον “ανασχηματισμό” στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που επίκεινται στη λειτουργία του κόμματος και στην ανακατανομή ρόλων του στελεχιακού δυναμικού της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, συναντήθηκαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία διεκδίκησε την προεδρία.

Η συνάντηση δεν έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Αννα Διαμαντοπούλου αντάλλαξαν απόψεις για τις αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του που θα ξεδιπλωθούν με δημόσιες ανακοινώσεις σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προτείνει στην Αννα Διαμαντοπούλου ενισχυμένο ρόλο στο κόμμα. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό ή στην διαμόρφωση του μοντέλου στρατηγικής για την κυβερνητική προοπτική .

Το Σάββατο (19 Οκτωβρίου) θα υπάρχει συνεννόηση για επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον βουλευτή Α΄Αθήνας Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος επίσης είχε διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Η πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πέρα από σημαντικό βαρύ χαρτοφυλάκιο (οικονομία και οικονομικών πιθανότατα), κατά στη “σκιώδη κυβέρνηση” που ετοιμάζει μέσω των αλλαγών στην κοινοβουλευτική ομάδα, να του προτείνει επίσης μια θέση τιμητική, με ενισχυμένο και πρωταγωνιστικό ρόλο στη βουλή.

Μέσα στην Κυριακή, θα ακολουθήσει επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για αναλυτική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του στη Χαριλάου Τρικούπη, και μάλιστα με θέση στον πυρήνα του κόμματος. Και οι υποψήφιοι στη εσωκομματική μάχη για την ηγεσία, θα μετέχουν στο ολιγομελές άτυπο όργανο χάραξης πολιτικής για μείζονα ζητήματα, που θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη, σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαίως ή/και συχνότερα αν χρειάζεται).

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οξύμωρο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του μπαζώματος να μιλάει για παραπληροφόρηση

Ποιος είναι ο Μεγάλος Μάγιστρος του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ρόδου που προσκάλεσε η Κ. Σακελλαροπούλου

Ρένα Δούρου: Τι περιέχει συγκεκριμένα η συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter