ΠΑΣΟΚ: Ανταλλαγή πυρών περί κλειστού κόμματος – Επίθεση Σκανδάμη εκ μέρους Δούκα σε Ανδρουλάκη

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ασκεί το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος τού Χάρη Δούκα στην αρμόδια επιτροπή για την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ), ενόψει των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης ηγεσίας της 6ης Οκτωβρίου (α΄γύρος) και της 13ης Οκτωβρίου 2024 (β΄γύρος).

Η καυστική παρέμβαση Σκανδάμη μέσω κειμένου υπό τον τίτλο “Να τα λέμε σωστά, Νίκο μου” και η εξαπόλυση πολιτικών πυρών από την πλευρά Δούκα, ήρθε με αφορμή την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι σε όσους τον κατηγορούν ότι είχε διαμορφώσει λειτουργία κλειστού κόμματος επί προεδρίας του. Τη μομφή περί κλειστού κόμματος έχει απευθύνει προς το Νίκο Ανδρουλάκη η πλειονότητα των διεκδικητών της προεδρίας και μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Έτσι, με εμφανή διάθεση και να απαντήσει σε όλους και παράλληλα να υποβαθμίσει την επιτυχία Δούκα να αναδειχθεί δήμαρχος Αθηναίων, εκτοπίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη και να προσδώσει “πόντους” στη δική του συμβολή σε αυτή την αυτοδιοικητική εκλογική νίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του (Τ/Σ Action 24-18.9.2024) αντέτεινε στα περί κλειστού κόμματος ότι έδωσε τόσες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, «που αν υπήρχε κλειστό κόμμα, ο κ. Δούκας δεν θα ήταν δήμαρχος…».

Η διατύπωση αυτή προκάλεσε δυσμενή σχόλια στο επιτελείο Δούκα. Ο εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα στην ΕΔΕΚΑΠ, Μαρίνος Σκανδάμης, δεν άφησε να πέσει κάτω αυτή την τοποθέτηση και αποφάσισε να δώσει απάντηση σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης επεσήμανε ότι κλειστό είναι το κόμμα που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στη βάση του, που αποφασίζει σε ένα στενό κύκλο προσώπων, που δεν συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ή το Πολιτικό Συμβούλιο του, που οι βουλευτές του δεν βλέπουν συστηματικά τον Πρόεδρό τους. «Έτσι περπάτησε μέχρι τώρα το κόμμα», παρατήρησε ο Μαρίνος Σκανδάμης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι το να ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ, δυο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα στο κατακαλόκαιρο, την υποψηφιότητα Δούκα για το Δήμο Αθηναίων «δεν σημαίνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε κάποια μεγαλόψυχη ευκαιρία στο Χάρη Δούκα». Για να συμπληρώσει: «Απλά, ο Δούκας ανέλαβε μια αποστολή αυτοκτονίας, την οποία μετέτρεψε σε εκλογικό θρίαμβο (…)».

Ολόκληρο το κείμενο που ανάρτησε με τίτλο «Να τα λέμε σωστά, Νίκο μου»

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στη μομφή του Χάρη Δούκα για κλειστό κόμμα λέγοντας “Και επειδή ακούω τα περί κλειστού κόμματος -και από τον κ. Δούκα-, θέλω να ξέρετε ότι έδωσα τόσες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, που αν υπήρχε κλειστό κόμμα, ο κ. Δούκας δεν θα ήταν δήμαρχος…”. Νομίζω δεν καταλαβαινόμαστε. Κλειστό κόμμα είναι το κόμμα που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στη βάση του, που αποφασίζει σε ένα στενό κύκλο προσώπων, που δεν συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ή το Πολιτικό Συμβούλιο του, που οι βουλευτές του δεν βλέπουν συστηματικά τον Πρόεδρό τους. Έτσι περπάτησε μέχρι τώρα το κόμμα. Κλειστά. Το να ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που μέχρι σήμερα δεν έχει Τομέα Αυτοδιοίκησης, την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων στις 3 Αυγούστου, δηλαδή δυο μήνες πριν τις εκλογές, στην καρδιά του καλοκαιριού και με τους Αθηναίους δημότες απόντες από την Αθήνα, δεν σημαίνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε κάποια μεγαλόψυχη ευκαιρία στο Χάρη Δούκα. Απλά, ο Δούκας ανέλαβε μια αποστολή αυτοκτονίας, την οποία μετέτρεψε σε εκλογικό θρίαμβο. Να τα λέμε σωστά Νίκο μου».

Διαβάστε επίσης:

Με εισήγηση Αρβανίτη η Ευρωπαϊκή Αριστερά καταψήφισε την περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων – Το Ισραήλ μετακινεί στρατό στον βορρά

Reuters: Η Mossad και η «Μονάδα 8200» πίσω από την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Συρία, σύμφωνα με πηγές