ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Οχι σε παιχνίδια παρασκηνίου – Εκλογές για ηγεσία 6 και 13 Οκτωβρίου

ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Οχι σε παιχνίδια παρασκηνίου – Εκλογές για ηγεσία 6 και 13 Οκτωβρίου

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω αντιπαραθέσεων και πολεμικής ατμόσφαιρας, που έλαβαν χώρα, από την επομένη των ευρωεκλογών, στα κομματικά όργανα αλλά και στο δημόσιο στίβο, με επίκεντρο το πρόσωπο που θέσει το κόμμα ξανά σε τροχιά κυβερνησιμότητας και θα είναι πρωθυπουργίσιμο.

Υπό την πίεση στελεχών και μελών της Χαριλάου Τρικούπη που κρίνουν ως μη ικανοποιητική την εκλογική απόδοση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ο Νίκος Ανδρουλάκης , κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, πρότεινε προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, 6 Οκτωβρίου και μετά αν χρειασθεί 13 Οκτωβρίου 2024, ύστερα από πολιτική συζήτηση, σε νέα Κεντρική Επιτροπή. Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε ανοιχτό διάλογο και νιμπέιτ μεταξύ υποψηφίων. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης, για πολιτική ανατροπή απέναντι στην αλαζονική» και πελατειακή» κυβέρνηση της ΝΔ.

«Καθαρές λύσεις», «αυτόνομη πορεία», «όχι» σε ρευστοποίηση του κόμματος, στο όνομα της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς αλλά κινήσεις προσέγγισης για συνεργασία προς «υγιείς» πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου προοδευτικού χώρου που έχουν δείξει αξιοπιστία και εκφράζουν ήθος και θέσεις αρχών κ.ά. Μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα. «Από τη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα και δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός», είπε. Ουσιαστικά μέσα από αυτή τη φράση θέλησε να συμπυκνώσει τον προγραμματικό λόγο του με πατριωτική διάσταση (χρησιμοποίησε φράση που θύμισε την απόρριψη του σχέδιου Αναν από τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ) και με αντιΣΥΡΙΖΑ επίθεση κατά του Χάρη Δούκα , χωρίς να τον κατονομάζει, εντάσσοντας τον σαν απειλή ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ μέσα στην Κουμουνδούρου (αναφορά σε συνιστώσα).

Οι ιαχές «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αμηχανία των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που φάνηκε, και από το μοιρασμένο χειροκρότημά τους, στην αίθουσα όπου η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΠΕ ξεκίνησε, στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024.

«Αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πρωταγωνιστής», προειδοποίησε, προβάλλοντας την ηγεσία του για την επόμενη μέρα ως εγγύηση της ενότητας με παράλληλη τη δέσμευση ότι την επόμενη μέρα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη», για όσα δεν έγιναν και για λάθη , όπως η διγλωσσία, που δημιούργησε θολό τοπίο.

Κάποιοι, όπως είπε, θέλουν να μετατρέψουν την εκλογική αποτίμηση και τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα ονοματολογίας και διεργασιών τύπου «φύγε εσύ-έλα εσύ», χωρίς να υπάρχει από το παρελθόν κάποιο διαφορετικό στρατηγικό αφήγημα και κατατεθειμένο σχέδιο. Οι βολές κατά του Χάρη Δούκα ήταν εμφανείς και παράλληλα πολλές οι βολές του με επίκεντρο ότι επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και μίντια επιτίθενται στον ίδιο αλλά και σε όλο το ΠΑΣΟΚ ώστε να ελέγξουν τις εξελίξεις.

«Θέλω να ξαναγνωριστούμε», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και επέλεξε να παραθέσει ως άθλο το ότι υπό την ηγεσία του, σε δύσκολες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ενισχυθεί. Όπως σημείωσε, το Δεκέμβριο του 2021, ακούμπησαν τις προσδοκίες τους 270.000 άνθρωποι που μετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές τότε και ανέδειξαν το Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Εκανα πράξη την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Τότε κανείς δεν προδίκασε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε μια ανοδική πορεία», σημείωσε και τόνισε ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί του προοδευτικού χώρου και να γίνει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Πότε και πώς θα κυβερνήσετε είναι το ερώτημα και όχι η απαξίωση», τόνισε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αυτοκριτική για το ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να πιάσει το στόχο της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές. Όμως, «δεν πρέπει να καταστροφολογούμε», είπε, προβάλλοντας ότι το πράσινο είναι στον πολιτικό χάρτη της χώρας , με δυο νομούς στην Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Σέριφος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη – Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη εικόνα – Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (Video)

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter