Παρωχημένος και ανούσιος λόγω ευνοιοκρατίας ο νέος Κανονισμός Αξιολόγησης Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα

Παρωχημένος και ανούσιος λόγω ευνοιοκρατίας ο νέος Κανονισμός Αξιολόγησης Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα

Φαινόμενα ευνοιοκρατίας και αδιαφάνειας καταγγέλλει ότι υφίστανται στην αξιολόγηση του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, ο σύλλογος Εργαζομένων στην ETE προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA. Συγκεκριμένα σε τηλε-σύσκεψη, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, έγινε ανάλυση στα μέλη του Συλλόγου του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο ωστόσο, όπως αναφέρθηκε σχετικά ήδη εγκαταλείπεται από τις μεγάλες εταιρείες ως αντιπαραγωγικό και παρωχημένο.

Αναλυτικότερα; έγινε ενημέρωση στα μέλη του Συλλόγου με βάση το κείμενο του νέου Συστήματος Αξιολόγησης και Ανάπτυξης όπως μας έχει δοθεί από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και για τη συνάντηση με τον κ. Γενικό Διευθυντή. Όπως ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου η διοίκηση οι κύριες αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον σύστημα είναι ότι:

-δεν υπάρχει πλέον δεύτερος κριτής

-Εισάγεται σε ένα μικρό έστω ποσοστό η συμβολή του εργαζομένου στην επίτευξη ομαδικών στόχων

-Εντάσσονται και ειδικοί συνεργάτες στην ίδια διαδικασία αξιολόγησης

-Δημιουργείται Συμβούλιο Αναθεώρησης ως τελικό όργανο ελέγχου της ορθότητας των κρίσεων στο οποίο θα παρίσταται και εκπρόσωπος Συλλόγων εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα, στη περίπτωση που η διαδικασία αναθεώρησης αφορά μέλος του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Κενό γράμμα λόγω ευνοιοκρατίας και αδιαφάνειας

Επισημάνθηκε ωστόσο ότι ο νέος κανονισμός και οι στόχοι στους οποίους αποσκοπεί θα παραμείνουν κενό γράμμα εάν δεν διαλυθούν φαινόμενα ευνοιοκρατίας και αδιαφάνειας. Επιπλέον η διοίκηση του Συλλόγου επεσήμανε στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καινοτομία διότι, αυτού του τύπου τα συστήματα αξιολόγησης εγκαταλείπονται σταδιακά από μεγάλες εταιρείες ως αντιπαραγωγικά.

Ανησυχία για την τηλεργασία

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου τηλεργασίας όπου τονίστηκε η ανάγκη να τηρείται απαρέγκλιτα το ωράριο και να καταγράφεται ο χρόνος υπερωριακής απασχόλησης. Η διοίκηση του σωματείου στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα των απλήρωτων υπερωριών καθώς όπως αναφέρθηκε σχετικά: «Όταν οι ήδη εργαζόμενοι δουλεύουν 12 και 13 ώρες την ημέρα, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους εργαζόμενους και αυτό είναι η αρχή του φαύλου κύκλου που ξεκινάει από τις δικές μας, πληρωμένες ή απλήρωτες, ώρες υπερεργασίας και υπερωρίας, που έχουν σαν συνέπεια τη μείωση των θέσεων εργασίας άρα μεγαλύτερη ανεργία, που θα φέρει προβλήματα στην οικονομία, τα οποία δεν θα αφήσουν αλώβητη καμία τράπεζα, που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις σε εμάς για απλήρωτη υπερ-εργασία».

Ετικέτες

Documento Newsletter