Παρωδία το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη των επιχειρήσεων

Σε παρωδία εξελίσσεται το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις διεκδικούν να λάβουν μερίδιο από το πρόγραμμα των μόλις 30 εκατομμυρίων ευρώ ενώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ήδη αποκλειστεί νεοφυείς επιχειρήσεις. Αναφορικά με τις νέες επιχειρήσεις, όσες δηλαδή έκαναν έναρξη μετά την 1-1-2019, το Υπουργείο Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στις ενισχύσεις για όποια περιφέρεια το επιθυμεί…

Αυτό καταγγέλλει ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος – Υπεύθυνος τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Μάλλον όμως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν υπολογίστηκαν εκείνοι που επέλεξαν να ανοίξουν μια νέα επιχείρηση μέσα στο 2019 και πριν προλάβουν να σταθούν στα «πόδια» τους χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση που η Πανδημία προκάλεσε. Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια ποιος να πρωτοπάρει από ένα πρόγραμμα μόλις 30 εκατομμύριων ευρώ; Αυτό το οποίο γεννά ακόμα περισσότερα ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι ήδη «τρέχουν» αντίστοιχα προγράμματα στην Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά με συνολικό προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και στην Αττική ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.»

Όπως καταγγέλλει ο κ. Φλεβοτόμος, για μια ακόμα φορά η Δυτική Ελλάδα μοιάζει με «φτωχό συγγενή» χωρίς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ασφυκτιούν κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμόρφωσε η Πανδημία του Covid-19. Ας μη κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλο μας.

«Το νέο κύμα της πανδημίας αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τις οποίες όμως έχει ανάγκη η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ορθοποδήσει. Εάν η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία δεν προχωρήσουν άμεσα στο σχεδιασμό νέων μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας τότε πολύ φοβάμαι ότι το 2021 θα χαρακτηριστεί ως έτος » λουκέτων» για την Δυτική Ελλάδα. Απαιτείται λοιπόν σε πρώτη φάση ένας ουσιαστικός διάλογος με το σύνολο των επαγγελματικών φορέων, προκειμένου να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες οι οποίες υπάρχουν, και πάνω στις οποίες θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Με ημίμετρα και «φιλοδωρήματα» δεν δίνονται λύσεις…. ούτε στηρίζονται ουσιαστικά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επαγγελματίες έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως επαίτες.»

Πηγή: Apokalypseis.com

Ετικέτες