Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

«Φωτιά» είναι το πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για το πάρτι διαφθοράς από τον αποπεμφθέντα διοικητή στο Νοσοκομείο Μεταξά καθώς και μέλη του ΔΣ, την περίοδο της πανδημίας. Υπογραμμίζεται πως εδώ και μήνες το Documento έχει αποκαλύψει τις «γαλάζιες ακρίδες» στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, φέρνοντας μάλιστα στο φως την έκθεση-ράπισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έδειξε το «πάρτι» με τις απευθείας αναθέσεις των κυβερνητικών μέσα στην πανδημία.

Διαβάστε περισσόρα: Αποκάλυψη βόμβα: «Γαλάζιες ακρίδες» και στο νοσοκομείο Μεταξά – Έκθεση κόλαφος

Ο διοικητής είχε αποπεμφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά από καταγγελίες για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων την ίδια ώρα που γίνονταν επιλήψιμες αναθέσεις και αγορές εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Νοσοκομείο «Μεταξά»: Παύεται ο διοικητής μετά τις καταγγελίες

Το πόρισμα, ένα χρόνο μετά, της ανώτατης επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με όσα αναφέρει το ethnos, κατέληξε οριστικά στον καταλογισμό των χρημάτων που θα πρέπει να επιστρέψει ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν φτάνουν τις 500.000 ευρώ.

Το πάρτι διαφθοράς είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2023 με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου μετά από έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Μεταξά διαπιστώνοντας βαριές οικονομικές ατασθαλίες από τον διοικητή αλλά και μέλη του ΔΣ.

Συγκεκριμένα είχε διαπιστωθεί ότι γίνονταν συμβάσεις, αγορές και προμήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού με απ’ ευθείας αναθέσεις, αγορές χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ούτε τυπικά ο νόμος για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο πόρισμα αναφερόταν μάλιστα ότι υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να ζητηθούν εγκρίσεις.

Διαβάστε επίσης: SOS από το Νοσοκομείο Μεταξά: Ελλείψεις σε φάρμακα οδηγούν σε ακυρώσεις χημειοθεραπειών

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Μεταξά όπως είχε καταγγείλει ο σύλλογος εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο προχωρούσε σε αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων.

Διαβάστε επίσης

Γκλέτσος: Με τα χίλια θα αναγνώριζα τον Πολάκη ως πρόεδρο (Video)

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό και τη Δευτέρα – Πού αναμένονται βροχές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter