Συναγερμός στο Παρίσι: Τρεις τραυματίες απο επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Μια σύλληψη (Videos)

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι και ο ύποπτος συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία.

Δύο από τα θύματα υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ενώ το τρίτο άτομο τραυματίστηκε πιο σοβαρά αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο συλληφθείς, του οποίου η εθνικότητα δεν αποκαλύφθηκε, επιτέθηκε με μαχαίρι στις 8 το πρωί τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) στο Gare de Lyon, που εξυπηρετεί τρένα εσωτερικού καθώς και εκείνα που κατευθύνονται προς την Ελβετία και την Ιταλία.

https://twitter.com/i/status/1753695423187861622

«Ο ύποπτος δεν φώναξε [κανένα θρησκευτικό σύνθημα] κατά την επίθεσή του», είπε αστυνομική πηγή. «Έδειξε στην αστυνομία μια ιταλική άδεια οδήγησης».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης είναι 32 ετών και ταυτοποιήθηκε ως υπήκοος Μαλί με ιταλική άδεια παραμονής. Σύμφωνα με τη γαλική εφημερίδα Le Parisien, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σύνδεσή του με τρομοκρατία, ενώ η έρευνα μόλις ξεκίνησε.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν είπε κάτι που να παραπέμπει σε τρομοκρατία. Ειδικότερα, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι «ο ύποπτος δεν φώναξε κατά τη διάρκεια της πράξης του και παρουσίασε στην αστυνομία μία ιταλική άδεια οδήγησης».

Η περιοχή του σταθμού μεταξύ των αιθουσών 1 και 3 έκλεισε προσωρινά, δήλωσε ο σιδηροδρομικός φορέας SNCF στο X.