Πάρις Χίλτον: Από το «The Simple Life» στο Κογκρέσο – Η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και ο αγώνας για τα δικαιώματα «προβληματικών εφήβων»

Πάρις Χίλτον: Από το «The Simple Life» στο Κογκρέσο – Η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και ο αγώνας για τα δικαιώματα «προβληματικών εφήβων»

Συγκλόνισε η Πάρις Χίλτον κατά την ομιλία της στην επιτροπή «House Ways and Means» του Κογκρέσου, η οποία ασχολείται με την ενίσχυση της προστασίας της παιδικής πρόνοιας, μιλώντας για την κακοποίηση που έχει υποστεί η ίδια σε οι οικοτροφείο που υπήρξε εσώκλειστη κατά την εφηβεία της, όπου την έστελναν οι γονείς της, εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς που είχε.

Η Πάρις Χίλτον έχει αναλάβει δράση τα τελευταία χρόνια για τα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας λόγω της τραυματικής εμπειρίας της, ενώ καταθέτει σε πολλές επιτροπές υπέρ της νομοθεσίας που αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία των παιδιών και την αύξηση εποπτείας στα οικοτροφεία. «Όταν ήμουν 16 ετών, με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν πέρα από τα σύνορα της πολιτείας στο πρώτο από τα τέσσερα κέντρα φιλοξενίας νέων. Τα προγράμματα αυτά υποσχέθηκαν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη, αλλά αντίθετα δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμη και να κοιτάξω έξω από το παράθυρο για δύο χρόνια», δήλωσε στην ακρόαση της επιτροπής για την παιδική πρόνοια.

«Μου χορηγούσαν με το ζόρι φάρμακα και με κακοποιούσαν σεξουαλικά από το προσωπικό. Με συγκρατούσαν βίαια και με έσερναν στους διαδρόμους, με έγδερναν γυμνή και με έριχναν στην απομόνωση», συνέχισε. «Οι γονείς μου εξαπατήθηκαν πλήρως, τους είπαν ψέματα και χειραγωγήθηκαν από αυτή την κερδοσκοπική βιομηχανία σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση που βίωνα».

Η ομιλία της 43χρονης περσόνας ήταν η τελευταία της προσπάθεια για αλλαγή σε αυτό που συχνά αποκαλείται σύστημα «προβληματικών εφήβων»,  που έχει μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις φιλοξενίας νέων.

Στο ντοκιμαντέρ «This Is Paris» του 2020 στο YouTube, η Hilton κατηγόρησε μέλη του προσωπικού του σχολείου ότι την κακοποίησαν. Αμέσως μετά ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας που ζητούσε να κλείσει το Provo Canyon School, ένα οικοτροφείο στη Γιούτα στο οποίο φοιτούσε και το οποίο αποκάλεσε «το χειρότερο από τα χειρότερα».

Σε άρθρο της στην εφημερίδα The Washington Post το 2021, περιέγραψε λεπτομερώς τη «σωματική και ψυχολογική κακοποίηση» που, όπως είπε, υπέστη από το προσωπικό και των τεσσάρων εγκαταστάσεων για νέους στις οποίες φιλοξενήθηκε, εξηγώντας ότι «την έπνιγαν, τη χαστούκιζαν στο πρόσωπο, την κατασκόπευαν ενώ έκανε ντους και της στερούσαν τον ύπνο».

Αργότερα, η Χίλτον δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σχολείο Provo Canyon School σε βίντεο των New York Times του 2022. Στο σύντομο απόσπασμα, η Χίλτον, με τα μάτια της γεμάτα δάκρυα, αφηγείται πώς μέλη του προσωπικού χωρίς ιατρικά διαπιστευτήρια έκαναν, όπως της είπαν, «ιατρικές εξετάσεις» σε αυτήν και σε άλλες έφηβες τις πρώτες πρωινές ώρες: «Μας έβαζαν να ξαπλώσουμε στο τραπέζι και έβαζαν τα δάχτυλά τους μέσα μας», είπε.

Η Χίλτον έγινε διάσημη μαζί με τη φίλη της Νικόλ Ρίτσι στην ριάλιτι σειρά «The Simple Life». Εκτός από τον ακτιβισμό της, είναι γνωστή ως επιχειρηματίας, influencer, podcaster και DJ.

Στο τέλος της ομιλίας της, απευθύνθηκε στα παιδιά που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας και είπε:« Αν είσαι παιδί σε δομή,άκουσε τα λόγια μου: Σε βλέπω. Σε πιστεύω. Ξέρω τι περνάς και δεν θα σε εγκαταλείψω». «Είσαι σημαντικός, το μέλλον σου είναι σημαντικό και σου αξίζει κάθε ευκαιρία να είσαι ασφαλής».

Διαβάστε επίσης:

Με εξώδικα προς όλους τους εμπλεκόμενους, οι μηχανοδηγοί προειδοποιούν για την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων

Βράζει η ΝΔ: «Οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί», απαντάει στους δυσαρεστημένους ο Μαρινάκης

Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Μετά το «σφυροκόπημα», damage control δια του Τύπου 

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το ρεπορτάζ-κόλαφος του BBC για την ελληνική ακτοφυλακή

Αυτό είναι το κείμενο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter