Παρί – Παναθηναϊκός: 84-80: «Πράσινο» στραπάτσο στη Γαλλία

Παρί – Παναθηναϊκός: 84-80: «Πράσινο» στραπάτσο στη Γαλλία

Στραπατσαρισμένος φεύγει από την Πόλη του Φωτός ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός, αφού γνώρισε απρόσμενη ήττα από την άπειρη Παρί: 84-80.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά: 42-27 στο 15ο λεπτό με τρίποντα των Μάλκολμ, Ιφί. O Mατίας Λεσόρ ξεκίνησε την ελληνική αντεπίθεση και η ανάπαυλα βρήκε τους Γάλλους στο 45-39, με το πρώτο καλάθι του Κέντρικ Ναν.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε απόσταση βολής με προσπάθειες του Λορέντζο Μπράουν για μία και μοναδική φορά (47-44), αλλά ξανάχασε την επαφή: 60-48, 69-56. Η ύστατη απόπειρα των «πρασίνων» να επιστρέψουν το παιχνίδι κατέβασε τη διαφορά στους 5 πόντους (73-68 με προσπάθειες του Λεσόρ), αλλά ακολούθησαν 5 λεπτά αφλογιστίας και το σκορ έγινε 80-68.

Ο Ματίας Λεσόρ, που έπαιζε μπροστά στους συμπατριώτες του, διασώθηκε από το ναυάγιο του Παναθηναϊκού με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Λορέντζο Μπράουν πέτυχε 14 πόντους και ο Κέντρικ Ναν 16.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε τους Σλούκα 2, Γκραντ 6, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 7, Όσμαν 3, Παπαπέτρου, Μήτογλου 2, Ερνανγκόμεθ 9, Γιούρτσεβεν 2. Απουσίασε και αυτή τη φορά ο τραυματίας Κ. Αντετοκούνμπο.

Από τη νεοφώτιστη στην Euroleague Παρί, του Τιάγκο Σπλίτερ, ξεχώρισαν οι Ιφί 20, Σορτς 16, Μάλκολμ 14, Γουόρντ 9. Οι Γάλλοι είχαν ξεκινήσει τη σεζόν με 2 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέτριψε στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε με 76-57 και προσγειώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η Μονακό βρίσκεται στο 2-0. Ο Ολυμπιακός, που νωρίτερα σήμερα νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο στο Φάληρο με 89-68, ισοβαθμεί με τον «αιώνιο αντίπαλό» του στο 2-1.

Ο αγώνας έγινε στο παρισινό «Μπερσί», όπου το «τριφύλλι» πανηγύρισε το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο πριν από 18 χρόνια. Ανάμεσα στους θεατές ήταν απόψε και περισσότεροι από 200 Έλληνες.

O Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ την Πέμπτη στη Μαδρίτη, στη δεύτερη αγωνιστική της «διαβολοβδομάδας». Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του Βερολίνου πριν από πέντε μήνες. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός, θα παίξει με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης

To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

Φρίκη για το ελληνικό Αμπού Γκράιμπ – Αυτό είναι το «τυφλό» δωμάτιο του αμαρτωλού ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter