Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Το μήνυμα του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου – «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος» (Video)

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Το μήνυμα του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου – «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος» (Video)

««Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια πολλά Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του πιλότου του F-16 σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πιλότος Γιώργος Σωτηρίου που στο μήνυμά του χρησιμοποίησε λόγια του Κωστή Παλαμά και έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις σε F-16, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με σειρά ελιγμών που πραγματοποίησε με το μαχητικό αεροσκάφος στον ουρανό της πόλης, κλείνοντας τη στρατιωτική παρέλαση.

«Κύριε σμηναγέ, τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σάς τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά!», ανταπέδωσε στον χαιρετισμό του η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

O σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

 

Μαξίμου: Γκρίνια, εκνευρισμός και… αποφάσεις από το νέο χρόνο

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ συγκέντρωσης αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα το 2023

Φλώρινα: Ελεύθερος ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

28η Οκτωβρίου: Στιγμές από τις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter