«Παρέες και μειοψηφίες» για το Μαξίμου οι σύσσωμες αντιδράσεις πολιτικού και νομικού κόσμου για Ντογιάκο

«Παρέες και μειοψηφίες» για το Μαξίμου οι σύσσωμες αντιδράσεις πολιτικού και νομικού κόσμου για Ντογιάκο

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα επιχείρησε να εμφανιστεί την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέναντι στον ορυμαγδό αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατ’ επιταγήν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον Γιάννη Οικονόμου να απαξιώνει τόσο τους 16 συνταγματολόγους που πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και εκτροπής του Ισίδωρου Ντογιάκου, όσο και το σύνολο των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ακόμα και γαλάζιων βουλευτών όπως του Κ. Τζαβάρα και της Ο. Κεφαλογιάννη. Κάνει πως δεν ακούει και την πλήρη αποδόμηση του νομοθετήματος συγκάλυψης των παρακολουθήσεων.

Διαβάστε σχετικά: 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι εναντίον Ντογιάκου: «Εκφράζουμε τη ζωηρή ανησυχία μας για τη γνωμοδότηση περί ΑΔΑΕ»

Με κρεσέντο αμετροέπειας, αυταρχισμού και προσβολής της συνταγματικής τάξης αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την σοβούσα πολιτειακή κρίση που έχει προκαλέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το νομοθέτημα της κυβέρνησης για την ΕΥΠ ανά χείρας, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδόθηκε σε ρεσιτάλ διαστροφής της πραγματικότητας, εμφανίζοντας την κυβέρνηση ως υπερασπιστή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης!

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις και τον ρόλο. Ούτε της δικαιοσύνης ούτε των ανεξάρτητων αρχών. Δεν πολιτικοποιεί και πολύ περισσότερο δεν κομματικοποιεί τον ρόλο τους. Άλλοι είναι εκείνοι που πολιτικοποιούν τη λειτουργία, προσεγγίζοντας πολύ τελευταία τις ανεξάρτητες αρχές» ανέφερε λίγο μετά, ενώ στην εισήγησή του έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις ως «εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, παρέες και μειοψηφίες».

«Εκτός από τους 16, έχουμε πολλές αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο, έχουμε και τον πρώην πρόεδρο Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλου, την αντιπολίτευση σχεδόν σε όλο της το φάσμα, ακόμα και βουλευτές σας, την κα Κεφαλογιάννη και τον κ. Τζαβάρα. Αναφερθήκατε σε παρέες και μειοψηφίες, σε αυτούς αναφέρεστε; Επίσης σχεδόν όλοι βάζουν στο στόχαστρο το δικό σας νομοθέτημα, αυτό που ψηφίσατε πρόσφατα. Όχι τον κ. Ντογιάκο δηλαδή απλώς, αλλά τον νόμο σας» του επισήμανε το documentonews.gr, με τον ίδιο να επιμένει στη γραμμή της υποκρισίας της κυβέρνησης.

«Με ψέματα, με υποκριτικές κραυγές, με αλαλαγμούς, με σκανδαλολογία, με τοξικότητα, με μικροπολιτική, δεν υποστηρίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας και της κοινωνίας. Εξυπηρετούνται μόνο κομματικά συμφέροντα, παρέες και μειοψηφίες, που βάζουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό και το πατριωτικό. Τελευταίο εγχείρημα είναι η εκ νέου υπονόμευση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Τη Δικαιοσύνη κάποιοι τη θέλουν α λα καρτ» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που σύσσωμος ο νομικός κόσμος είναι στα κάγκελα, ενώ αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση αντιδρούν έντονα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

«Σας είπα για τον νόμο ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον νόμο της. Εάν αυτός ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός αυτή είναι μία άλλης τάξεως συζήτηση. Αλλά τη συνταγματικότητα των νόμων την κρίνουν στην ελληνική πολιτεία τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας. Οι γνώμες, οι απόψεις είναι θεμιτές, και καλό είναι να ακούγονται στον δημόσιο διάλογο, όμως οι αποφάσεις παίρνονται από τα αρμόδια όργανα. Δεν έχων να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό. Σας είπα και επιμένω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις αποφάσεις, τις απόψεις και πολύ περισσότερο τον ρόλο και τον τρόπο που κινούνται ούτε η δικαιοσύνη ούτε οι ανεξάρτητες αρχές. Και καλό θα είναι αυτό να κάνουν όλοι» κούνησε εκ νέου το δάχτυλό τους σε όσους αντιδρούν, και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πρώτα από όλα η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα, παρακολουθεί τον διάλογο που γίνεται. Όπως είπα και προηγουμένως, η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τις απόψεις, τον ρόλο, την τακτική ούτε της Δικαιοσύνης ούτε των ανεξαρτήτων αρχών. Σέβεται την ανεξαρτησία τους. Η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι να υπερασπίζεται τους νόμους της. Αν οι νόμοι αυτοί κριθούν στο μέλλον αντισυνταγματικοί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αυτό είναι μιας άλλης τάξεως συζήτηση. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους νόμους και πιστεύει ότι οι νόμοι που εισηγείται και ψηφίζει το κοινοβούλιο σέβονται απόλυτα το Σύνταγμα» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου σε άλλο ερώτημα σχετικά με το θέμα, συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου, καθώς είναι το ίδιο το νομοθέτημα της κυβέρνησης για την ΕΥΠ προ εβδομάδων που έχει προκαλέσει τη σύγκρουση.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε εκ νέου ερώτηση από πλευράς του documentonews.gr, αφού ο Ισ. Ντογιάκος εξέδωσε μία γνωμάτευση και όχι κάποια απόφαση, την ώρα που οι συνταγματολόγοι αμφισβητούν ακόμα και το δικαίωμά του για την επίμαχη γνωμάτευση.

«Σε ποια απόφαση αναφέρεστε; Ξέρουμε την γνωμοδότηση; Υπάρχει κάτι άλλο;» ρωτήσαμε συγκεκριμένα, με τον ίδιο να υποχωρεί και να απαντά γενικόλογα πως «εγώ λέω ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές απροϋπόθετα, όλες, όλες. Αυτή είναι μία πάγια της κυβέρνησης που αφορά συνολικά τον ρόλο της δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί πως το documentonews.gr του έθεσε ακόμα το γεγονός πως «οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento για πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ» ζητώντας απαντήσεις για τις αιτίες της παρακολούθησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αγνοεί το σκέλος αυτό του ερωτήματος.

Documento Newsletter