Πάρε τον ένα, βρόντα τον άλλο

Πάρε τον ένα, βρόντα τον άλλο

Εάν οι ενέργειές τους δεν μας οδηγούσαν από το κακό στο χειρότερο, εάν οι ανεπάρκειες και οι εμμονές τους δεν ήταν καταστροφικές για τη ζωή μας, θα ρίχναμε πολύ γέλιο.

Γιατί σε αυτό τον θίασο που παριστάνει το «επιτελικό κράτος» κυλάει κυριολεκτικά ο τέντζερης και βρίσκει το καπάκι. Παίρνει λ.χ. την κατηφόρα ο Αδωνης των μηδενικών επενδύσεων και συναντά τον Γεραπετρίτη του μηδενικού αποτελέσματος. Πετάνε από την κυβέρνηση τον Βρούτση επειδή απέτυχε στο ασφαλιστικό και φέρνουν τον ήδη αποτυχημένο στο Περιβάλλοντος Χατζηδάκη για να αλλάξει επί τα χείρω την πολιτική… Βρούτση!

Γιατί αυτοί οι τύποι καθημερινά διαγκωνίζονται ποιος θα αποδειχθεί ο πιο αποτυχημένος, ποιος θα αφήσει το χειρότερο αποτύπωμα σε μια κυβερνητική πολιτική που ακόμη και όσοι τους ψήφισαν γνωρίζουν ότι παράγει μόνο αδιέξοδα.

Διότι όλοι τους, εκτός από τις ρυθμίσεις με ονοματεπώνυμο και τον διορισμό αμέτρητων μετακλητών, αδυνατούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Ηθελαν, λέει, να κάνουν μεγάλη παρέλαση στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου για να κρύψουν με τα άρματα και τους καταδρομείς την ανεπάρκειά τους στα εθνικά. Αποφάσισαν λοιπόν να καλέσουν τον Μακρόν και τον Πούτιν και τον… διάδοχο Κάρολο της Αγγλίας για να αποκτήσει λούστρο η εκδήλωση και να βγάλουν σέλφι οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι.

Και έσπευσε ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος –αυτός που ο Μητσοτάκης «ξεχνάει» να καλέσει όταν συναντά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αφήνει στην… απέξω σαν να είναι αναρμόδιος– να το ανακοινώσει, ώστε να δείξει ο καψερός ότι κάποιον ρόλο έχει στην κυβέρνηση.

Και προτού περάσουν τρεις ώρες από την ανακοίνωση βγαίνει ο Πούτιν και τον γειώνει, γιατί όπως είπε δεν σκοπεύει να έρθει. Και αποδεικνύεται έτσι ότι οι «άριστοι» δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ούτε μια… πρόσκληση.

Και μια πρόσκληση, όπως γνωρίζει και ο τελευταίος μετακλητός, είναι κάτι απλό. Δεν είναι ούτε η άμυνα, ούτε η οικονομία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter