Παρατηρητές της κωμωδίας

Παρατηρητές της κωμωδίας

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα της πιο βρώμικης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα απλά μιας σύσκεψης, μιας ιδέας, κάποιου, σε κάποιο γραφείο του Μαξίμου. Αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο που γεννήθηκε – σε κάποιο ξενοδοχείο – πριν την έναρξη του ΑντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, τότε που αποτελούσαν κυρίαρχα ζητήματα της κοινωνίας το κάπνισμα του Πολάκη, το κόκκινο φανάρι που πέρασε κάποιο τριτοτέταρτο μέλος του κόμματος, η πανάκριβη βίλα του Αλέξη Τσίπρα, το φρέντο καπουτσίνο του Φλαμπουράρη κι άλλα τέτοιες ηλιθιότητες από διάφορους «παπαγάλους».

*** Τα ίδια ΜΜΕ, μετά από πολλά πολλά κυβερνητικά «δώρα», όπως η λίστα Πέτσα, οι διάφορες κατά καιρούς καμπάνιες και οι «φωτογραφικές» – κυρίως εργασιακού χαρακτήρα – διατάξεις, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Ως θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και όχι ως θεματοφύλακες του ελέγχου, της δημοσιογραφίας και εν τέλει της δημοκρατίας, κάνουν το άσπρο – μαύρο διαγωνιζόμενα μεταξύ τους για το ποιος θα δείξει μεγαλύτερη δουλικότητα στον Κυριάκο.
Ποια δημοσιογραφία τώρα; Ποια αξιοπρέπεια; Η δουλίτσα να γίνεται.

*** Τις τελευταίες μέρες μιλάμε για την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Αν είναι νόμιμη, πόσο βάθος έχει, αν έχει μηχανισμό καθαρισμού, αν υπάρχει pool boy, πόσα εκατοστά απέχει από τη μάντρα, αν εκεί υπήρχε γούρνα ή πηγάδι και διάφορα άλλα. Να τα συζητήσουμε, καμία αντίρρηση. Αλλά να συζητήσουμε πρώτα για το σπίτι του Βολταίρου; Να συζητήσουμε πρώτα για το πρωθυπουργικό Πόθεν Έσχες; Να συζητήσουμε πρώτα για τα δανεικά κι αγύριστα της Νέας Δημοκρατίας; Τα ίδια ΜΜΕ που εγκαλούν σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πισίνα, δεν έχουν γράψει ούτε λέξη για όλα τα παραπάνω. Σαν να μην έχουν γίνει ποτέ.
Και ρωτώ αυτό είναι δημοσιογραφία; Αυτό είναι δημοκρατία;

*** Κι άντε κυβέρνηση και ΜΜΕ παίζουν συμπαίκτες στο ίδιο παιχνίδι. Δεν θα έπρεπε κάποιος να βάλει ένα τέλος; Η Δικαιοσύνη; Το ΕΣΡ; Η ΕΣΗΕΑ; Αλλά πώς; Αφού δεν λειτουργεί τίποτα. Εμείς απλά είμαστε παρατηρητές της κωμωδίας, ανήμποροί να κάνουμε το παραμικρό. Πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Όταν ο Κυριάκος πάψει να είναι ο σωστός «μπροστινός» τους.

*** Είναι όντως παράνομη η πισίνα Κασσελάκη; Να τη γκρεμίσουν εννοείται. Μαζί και όλες τις παράνομες πισίνες του νησιού και όλων των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης. Μαζί και τα αυθαίρετα, αλλά να τιμωρηθούν κι αυτοί που υπέγραψαν για να σηκωθούν όλα αυτά, όπως κι αυτοί που έβγαζαν τις νυχτερινές τροπολογίες νομιμοποίησης. Κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα και έχουν το θράσος να σηκώνουν και το δάχτυλο. Ρε άντε ρε από εκεί που απ’ όπου κι αν σας πιάσουν βρωμάτε.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter