Το παρασκήνιο πίσω από το δείπνο Μητσοτάκη και Δένδια στα Χανιά – Ψάχνει συμμάχους μετά την κρίση με Καραμανλή, Σαμαρά

EUROKINISSI

Το Σάββατο (5/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στην κατοικία του στα Χανιά, πρωινό εργασίας με αντιπροσωπεία γερουσιαστών από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, που συμμετέχουν στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των ΗΠΑ. Εκείνο όμως που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα «γαλάζια πηγαδάκια», είναι όχι ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Νίκος Δένδιας, αλλά το δείπνο μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς γύρισαν την πλάτη στον πρωθυπουργό και δεν πήγαν στο γαλάζιο street party στη Ρηγίλλης, για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Νίκο Δένδια στα Χανιά, θέλοντας να διασκεδάσει τις εσωκομματικές εντυπώσεις.

Το δείπνο με το νούμερο ένα δελφίνο για την επόμενη μέρα της γαλάζιας παράταξης, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς πολλοί λένε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να βρει νέους συγκυριακούς συμμάχους, για να αντιμετωπίσει την τεράστια πολιτική φθορά που υφίσταται, λόγω της ρήξης με τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ.

Το τετ-α-τετ των δύο έρχεται και στον απόηχο της φημολογίας πως ο Νίκος Δένδιας θα προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μολονότι οι πληροφορίες, που βγαίνουν με το σταγονόμετρο, δεν συνηγορούν περί του αντιθέτου, παραμένει άγνωστο αν το ζήτημα ετέθη στο τραπέζι της συζήτησης των δύο στα Χανιά…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο αδύναμος από ποτέ και προσπαθεί να δει τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται, μετά την όξυνση της σύγκρουσης με τους Καραμανλή-Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Προσπάθεια αποδόμησης Καραμανλή-Σαμαρά από το Μαξίμου – Το «όλoν της ΝΔ» και τα «ανιδιοτελή μέλη»

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Καστανίδης στηρίζει Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Μαμουλάκης για προσχέδιο προϋπολογισμού: Επιβεβαιώνεται η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων (Video)