Παραπληροφορημένος και αγχωμένος ο Γεωργιάδης: «Δεν θα γίνει καμία Προκαταρκτική και σας προκαλώ»

Παραπληροφορημένος και αγχωμένος ο Γεωργιάδης: «Δεν θα γίνει καμία Προκαταρκτική και σας προκαλώ»

Βέβαιος πως δεν θα γίνει καμία Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας μάλιστα την πλειοψηφία. Νωρίτερα κατηγορούσε για «λαμογιές» τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος κατέρριψε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Παίρνοντας το λόγο σε νομοσχέδιο που αφορά τη μελέτη και κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν απέφυγε τις αναφορές για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία προσανατολίζεται στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Γεγονός που τον αφορά άμεσα.

«Καμία προκαταρκτική δεν θα γίνει για την Υγεία γιατί δεν μπορεί να γίνει καμία. Γιατί η Εξεταστική για την Υγεία ήταν ένα φιάσκο. Ψάχνατε – ψάχνατε – ψάχνατε, δεν βρίσκατε τίποτα, την κλείσατε άρον άρον» φώναζε, ασχέτως αν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία διήρκεσαν τουλάχιστον 18 μήνες.

Μάλιστα, ανεβάζοντας κι άλλο τα ντεσιμπέλ, ισχυρίστηκε: «Δεν ερευνήσατε το φάρμακο με τα δήθεν δισεκατομμύρια και δεν θα κάνετε και προκαταρκτική και σας προκαλώ. Δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη σε κανέναν υπουργό».

Και «παραπληροφορημένος»

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης κατηγορούσε τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για σκιώδεις χειρισμούς και «λαμογιές» αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, εγκαλούσε τον υπουργό ότι ο διαγωνισμός που διεξήχθη για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου, συντελέστηκε με διαφορετικούς όρους από αυτούς που εμπεριέχονται στο σχετικό νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για μείωση της προκαταβολής από τα 20 εκατ. στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ισχυριζόταν πως η δυνατότητα δόμησης αυξήθηκε από τα 235.000 τ.μ. στα 975.000 τ.μ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας επί προσωπικού, αποκάλεσε «παραπληροφορημένο» τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, καταθέτοντας στα πρακτικά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και «δεν αμφισβητείται από κανέναν».

«Αν βρείτε άλλη προκήρυξη να έρθετε να μου τη δώσετε και εμένα» προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη και εξήγησε πως στη διακήρυξη του διαγωνισμού προβλέπεται 10 εκατ. ευρώ προκαταβολή και συντελεστές δόμησης για 230.000 τ.μ. «που είναι δεσμευτικά και δείχνουν ότι δεν ανεβαίνουν, δεν τετραπλασιάζονται όπως λένε κάποιοι». 

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο εκνευρισμένος και αγχωμένος εμφανίσθηκε ο κ. Γεωργιάδης και στην πρωινή εκπομπή του Open ο οποίος ζήτησε μόνος του να παρέμβει που σημαίνει ότι άκουσε κάτι που δεν του άρεσε σχετικά με την πιθανότητα να συσταθεί προανακριτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter