Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσάφι από την εκπληκτική Σταματοπούλου

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσάφι από την εκπληκτική Σταματοπούλου

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρισε στην Ελλάδα η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Η 38χρονη αθλήτρια κέρδισε τον τελικό των 50μ ύπτιο με επίδοση 50.12 και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς μέσα στην πισίνα της Λα Ντεφάνς στο Παρίσι. Η Γερμανίδα Μπέτχερ ήταν δεύτερη με 51.40.

Η Σταματοπούλου, που στο Τόκιο είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο, πάσχει από το Σύνδρομο Καθηλωμένου Ατόμου (Stiff Person) και κινείται με αμαξίδιο. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να διαβάσετε τη συγκινητική ιστορία της, όπως την είχε διηγηθεί η ίδια στον Νίκο Παπαδογιάννη στο Documento τον Δεκέμβριο του 2020.

«Εχω παλέψει πάρα πολύ, πέρασα τόσες ατυχίες, αλλά έχω ψυχή», δήλωσε κλαίγοντας η χρυσή Παραολυμπιονίκης στο μικρόφωνο της ΕΡΤ. «Είναι απίστευτο, θα ακουστεί για εμένα ο εθνικός ύμνος, είναι απίστευτο αυτό που ζω. Έλεγαν πολλά, πέρασα τόσες αναποδιες και έλεγα σε όλους, ησυχία. Στο τέλος θα δώσω όσα πρέπει να δώσω..».

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γιορτάζει σήμερα στο Παρίσι τα 38α γενέθλιά της. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται στο Παρίσι το βράδυ της Κυριακής. Η Ελλάδα πανηγύρισε συνολικά 12 μετάλλια.

 

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Δεδομένη η αμφισβήτηση Κασσελάκη

Σχολικά είδη και ρεύμα γονατίζουν τα νοικοκυριά – Στον κόσμο της η κυβέρνηση, πανηγυρίζει για δήθεν μειώσεις

Το παρασκήνιο στην Κουμουνδούρου – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Καιρός: Μέχρι και 34 βαθμούς το Σάββατο – Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter