Παράλυτος ασθενής έγραψε tweet με την σκέψη του

Παράλυτος ασθενής έγραψε tweet με την σκέψη του

Ένας 62χρονος αυστραλός νοσούντας από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) κατάφερε να γράψει tweet μόνο με τη σκέψη του, υποβοηθούμενος από μικροτσίπ που του τοποθέτησε η εταιρεία Synchron.

Το tweet δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη (23/12) από τον Φίλιπ Οκίφ στον λογαριασμό του CEO της εταιρείας Synchron, Τόμας Όξλει και έγραφε «δεν υπάρχει ανάγκη για πληκτρολόγηση ή φωνές. Δημιούργησα αυτό το τουίτ μόνο με τη σκέψη».

Ο Οκίφ έμεινε σταδιακά παράλυτος ύστερα από την νόσηση του από την ALS. Έτσι, η εταιρεία πέρυσι τού τοποθέτησε έναν υπολογιστή στον εγκέφαλο, ονομαζόμενο «Στέντρόουντ» (Stentrode).

Το εμφύτευμα που αποτυπώνει με ψηφιακό τρόπο την σκέψη του ασθενούς προστέθηκε μέσω της σφαγίτιδας φλέβας ώστε να μην τρυπηθεί το κρανίο.

Έκτοτε ο 62χρονος αυστραλός μπορεί να «κλικάρει», να στέλνει μέιλ, να χρησιμοποιεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς, να ψωνίζει και να στέλνει «τουίτ».

Η εταιρεία σχεδιάζει το 2022 να επεκτείνει τις δοκιμές τις και σε άλλους ασθενείς που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενόσω βελτιώνει το λογισμικό του προϊόντος της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter