Παραλύει το Ισραήλ από τη μαζική απεργία: Πίεση στον Νετανιάχου να υπογράψει συμφωνία για τους ομήρους

Παραλύει το Ισραήλ από τη μαζική απεργία: Πίεση στον Νετανιάχου να υπογράψει συμφωνία για τους ομήρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική απεργία στο Ισραήλ, μερικές ώρες αφότου εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στο Τελ Αβίβ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους των έξι ομήρων στη Γάζα.

Οι υπηρεσίες των δήμων σε πολλές ισραηλινές περιοχές υπολειτουργούσαν μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στη χώρα από την έναρξη του πολέμου.

Οι κινητοποιήσεις στοχεύουν στο να ασκηθεί πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συνάψει συμφωνία που θα προβλέπει την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η αστυνομία στο Τελ Αβίβ απομάκρυνε βίαια τους διαδηλωτές που έκλεισαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ομήρων που σκοτώθηκαν.

Παρά την πίεση που υφίσταται από τον υπουργό Αμυνας, αλλά και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς και αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιμένει στη διατήρηση στρατού σε κομβικά σημεία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την όποια συμφωνία εκεχειρίας

Στο Μπεν Γκουριόν, το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, ανεστάλησαν ορισμένες υπηρεσίες, παρότι οι εισερχόμενες πτήσεις προσγειώνονται. Τα δρομολόγια λεωφορείων και κάποιων σιδηροδρόμων σε πολλές περιοχές είτε ακυρώθηκαν είτε πραγματοποιήθηκαν μερικώς.

Οι εργάτες στο βασικό εμπορικό λιμάνι της Χάιφα επίσης απήργησαν. Τα νοσοκομεία λειτούργησαν μερικώς ενώ οι τράπεζες απήργησαν, αλλά πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ήταν ανοιχτές.

Μπεν-Γκβιρ: «Δεν ντρέπομαι να πω ότι χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας για να αποτρέψουμε τη συμφωνία»

Οπως μετέδωσε η Haaretz, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, δήλωσε τη Δευτέρα 2/9 ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία του στην κυβέρνηση για να αποτρέψει τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων».

«Δεν ντρέπομαι να πω ότι χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας για να αποτρέψουμε μια απερίσκεπτη συμφωνία», φέρεται να είπε ο Μπεν-Γκβίρ στα μέλη του Forum Hagvurah (οργάνωση για τις πενθούσες οικογένειες στρατιωτών) που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Τουλάχιστον 40.786 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Καθώς η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων. Τουλάχιστον 40.786 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94.224 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 48 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Να μας ζήσουν…

Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Παναγιωτόπουλος: Να μιλήσουμε με την κοινωνία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter