Ουρανία Σαγιάκου: Παραιτήθηκε με εξώδικο η αντιπρόεδρος του ΟΣΕ

Σάλο έχει προκαλέσει η παραίτηση της Ουρανία Σαγιάκου με εξώδικο στις 20 Μαρτίου, η οποία ορίστηκε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) μετά τα Τέμπη.

Η κ Σαγιάκου, Δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής στη δυτική Αθήνα με τη ΝΔ το 2019 είναι από το Περιστέρι και προέρχεται από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια.

Ο δε διευθύνων σύμβουλος κ.Τερεζάκης είναι μεταβατικός και η παραμονή του είναι ανεπίτρεπτη βάσει του καταστατικού του οργανισμού. Θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), Aθανάσιος Μπίνης.

Διαβάστε επίσης: Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Ο Αθανάσιος Μπίνης, μηχανικός Αεροσκαφών, διορίστηκε πρόεδρος στην επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2023, μήνες μετά τη θεσμοθέτησή του Οργανισμού και έξι μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών.

Την ώρα που ο ελληνικός σιδηρόδρομος καταρρέει και η κυβέρνηση υπόσχεται σε όλους τους τόνους ότι «πράττει τα δέοντα», η πραγματικότητα είναι ότι το Δ.Σ. του ΟΣΕ μένει με 5 μέλη αντί για τα 7 που προβλέπονται και δεν μπορεί καν να συγκληθεί.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Τα ντοκουμέντα της εκχωμάτωσης και του μπαζώματος σε 443 δευτερόλεπτα (Video)

 

 

 

 

 

Ετικέτες