Παραδοχή Meta – Λογισμικά spyware δρουν… ανενόχλητα σε Facebook και Instagram

Παραδοχή Meta – Λογισμικά spyware δρουν… ανενόχλητα σε Facebook και Instagram

Ο Guardian γράφει για τις επίμονες προειδοποιήσεις της Meta για λογισμικά spyware που στοχεύουν χρήστες του Facebook και του Instagram.

H έκθεση της μητρικής εταιρείας του Facebook περιέγραψε τις προσπάθειες της ομάδας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απομάκρυνση ορισμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων δύο συνδεδεμένων με τη Ρωσία, μιας με έδρα το Ισραήλ και μιας στην Κίνα, οι οποίες σύμφωνα με τη Meta είχαν χρησιμοποιηθεί σε μια προσπάθεια να παραβιάσουν λογαριασμούς χρηστών στο Facebook και το Instagram, μεταξύ αυτών δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Meta «μπλόκαρε» περισσότερους από 100 λογαριασμούς σε Facebook και Instagram που συνδέονται με τη ρωσική εταιρεία Avalanche, σημειώνοντας ότι πλήθος ατόμων στοχοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το εν λόγω δίκτυο, ενώ το ίδιο συνέβη με εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη (SocialLinks).

Ο επικεφαλής πολιτικής ασφαλείας της Meta, Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ανέφερε ότι οι εταιρείες είχαν προσπαθήσει να μοιραστούν πληροφορίες.  «Βασικός μας στόχος είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους. Έτσι, μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας με τους συναδέλφους μας στον κλάδο. Το Twitter διέρχεται μια μετάβαση αυτή τη στιγμή και τα περισσότερα από τα άτομα με τα οποία έχουμε συνεννοηθεί έχουν προχωρήσει. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι ανακοινώνουν σε αυτές τις περιοχές απειλής».

Η Meta ανέφερε επίσης ορισμένοι προμηθευτές spyware που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν τους χρήστες της υποστηρίζουν μερικές φορές ότι το λογισμικό τους προορίζεται να επικεντρωθεί σε εγκληματίες και τρομοκράτες. Στη δική της έρευνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε «τακτικά» για να στοχεύσει «δημοσιογράφους, κόμματα αντιπολίτευσης και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι έκλεισαν 900 fake προφίλ σε Instagram και Facebook που λειτουργούσαν από την Κίνα με στόχο χρήστες στη Μιανμάρ, την Ινδία, την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικού προσωπικού, ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας, κυβέρνησης εργαζόμενους, πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter