Παραδοχή Μαρινάκη για την υπόθεση Φουντεδάκη: Ο Μητσοτάκης είναι όμηρος των «εσωκομματικών συσχετισμών»

Σε μεγάλη εσωτερική κρίση έχει μετατραπεί η απόσυρση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το «βέτο» 7 γαλάζιων στελεχών, οι οποίοι διεμήνυσαν στο Μαξίμου, ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την κ. Φουντεδάκη για πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Δείτε επίσης: «Χαστούκι» σε Μητσοτάκη: Ανταρσία γαλάζιων βουλευτών ακυρώνει υποψηφιότητα για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Συγκεκριμένα, 7 γαλάζιοι βουλευτές που είναι μέλη της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είπαν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την πρόταση του Μαξίμου για την προεδρία της Αρχής, διότι η κ. Φουντεδάκη ήταν από τους συνδιαμορφωτές του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια κάνει λόγω για «επιστημονική στοχοποίηση» και για την επικράτηση μίας λογική του «ρεβανσισμού προς τη διαφορετική άποψη».

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει καμία επιστημονική στοχοποίηση, ούτε η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης κατάρτισής της η οποία προκύπτει εν πάση περιπτώσει από την πορεία της και στον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και ευρύτερα στο νομικό χώρο. Υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και όπως έχει συμβεί πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε αυτές τις επιφυλάξεις. Η επιλογή της κ. Φουντεδάκη δεν έγινε με κριτήρια τη νομική της συμμετοχή, τη συμμετοχή της με τη νομική της ιδιότητα, όχι με κάποια πολιτική ιδιότητα στη σύνταξη ενός νομοσχεδίου, που στη συνέχεια έγινε νόμος του κράτους. Αυτό συμβαίνει σε κάθε νομοσχέδιο. Το κάθε υπουργείο έχει μία νομική ομάδα, που εισηγείται, διαμορφώνει, αλλάζει με βάση τη δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «επειδή είναι πολύ σημαντική η γνώμη των βουλευτών μας και έχει ξεχωριστή σημασία, ειδικά σε όλη αυτή την περίοδο, που έχουν καταφέρει και έχουν υποστηρίξει πολύ σημαντικές πολιτικές για τους πολίτες, η απόφαση ήταν να αναβληθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση και να επανέλθει η κυβερνητική πλειοψηφία με μία νέα πρόταση».

Όλα αυτά τη στιγμή που την Τρίτη (16/7) ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Σκάι έλεγε ότι είναι ο ίδιος μαζί με την κυβέρνηση οι υπεύθυνοι για την χάραξη της πολιτικής γραμμής του κυβερνώντος κόμματος. Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέρα με τη μέρα αποδυναμώνεται και γίνεται όμηρος των εσωκομματικών αντιθέσεων και πλέον η εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του, στο εσωκομματικό πεδίο αποτελεί παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 7 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και έβαλαν «βέτο» για την κ.Φουντεδάκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι οι Στέλιος Πέτσας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ανδριανός, Φώντας Μπαραλιάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος.