Παραδοχή αποτυχίας από CDC στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας – Αποφάσεις για ριζικές αλλαγές

Παραδοχή αποτυχίας από CDC στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας – Αποφάσεις για ριζικές αλλαγές

Ενέργειες για ριζικές αναδιαρθρώσεις στον τρόπο με τον οποίον λειτουργών τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανακοίνωσε η επικεφαλής του Οργανισμού, Ράσελ Βαλένσκι, στον «απόηχο» της έντονης κριτικής που ασκήθηκε για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκε το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και της ευλογιάς των πιθήκων.

«Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτή την υπηρεσία σε μια καλύτερη κατάσταση, μετά από τρία πολύ δύσκολα χρόνια», ανέφερε η Βαλένσκι στο Associated Press, υιοθετώντας την κριτική περί αποτυχίας των CDC στην έγκαιρη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως σημειώθηκε, οι αλλαγές στη λειτουργία των CDC αποτελούν πρωτοβουλία του οργανισμού και δεν αφορούν παρέμβαση του Λευκού Οίκου ή άλλων κυβερνητικών οργανισμών.

Τα CDC, τα οποία λειτουργούν έχοντας περισσότερους από 11.000 συνεργαζόμενους υπαλλήλους και μπάτζετ που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής, με ειδικούς να επισημαίνουν ότι υπήρξαν αργές αντιδράσεις όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας αλλά και το πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί ο ιός στις ΗΠΑ.

Μερικές από τις αλλαγές τις οποίες προωθεί η επικεφαλής των CDC είναι η αύξηση χρήσης επιστημονικών εκθέσεων που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, η αναδιάρθρωση για το γραφείο επικοινωνίας και αναβάθμιση των ιστοσελίδων προκειμένου οι οδηγίες για το κοινό να είναι πιο εύκολες και πιο σαφείς, οι αλλαγές στους χρόνους κατά τους οποίους οι επικεφαλής ασχολούνται με ανταποκρίσεις επιδημιών.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέο εκτελεστικό συμβούλιο για την οργάνωση στρατηγικής και προτεραιοτήτων και θα υπάρξει αλλαγή στο οργανόγραμμα προκειμένου να αναιρεθούν ορισμένες παρεμβάσεις που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter