Παραδοχή Άδωνη Γεωργιάδη πως θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων (Video)

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε σήμερα πως θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων (που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις υποχρεωτικού εμβολιασμού) και βρίσκονται σε αναστολή.

Χθες, δήλωσε μεν πως δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία ως προς το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί (και είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός) αλλά ταυτόχρονα έκλεισε το μάτι και προς τος επιχειρηματίες αφού ανέφερε πως η απόλυση μπορεί να κριθεί στα δικαστήρια.

Μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ και μετά τις αντιφατικές δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε πως «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων».

«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Δημόσιο, επισήμανε ότι δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.

Αλλά ο Άδωνης Γεωργιάδης επανήλθε σήμερα στο θέμα των απολύσεων, αφού του έγινε η ερώτηση στον ΑΝΤ1.

Και εκεί το επιβεβαίωσε πως με απλά λόγια η υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει τις συγκεκριμένες απολύσεις.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:
«Η κείμενη νομοθεσία (…) καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι επιχειρήσεις θα κρίνουν ότι η εργασία που κάνει ένας εργαζόμενός του ο οποίος αρνείται να εργαστεί προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησης. (…) Εάν είσαι σε ένα πόστο όπου η εργασία δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο θα κρίνει προφανώς πως είναι λογική η απόλυση. Η επιχείρηση επικαλείται τον «σπουδαίο λόγο» και κρίνεται στα δικαστήρια.
Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί»

Και αν ακούσετε και το βίντεο, ο Άδωνης Γεωργιάδης τους λέει και τον τρόπο!

 

https://youtu.be/TizKMSUbi0w?t=25

Διαβάστε επίσης: 

Νομικές συμβουλές για απολύσεις «Ο Άδωνης»!