Παραδόθηκε στις αρχές της Νέας Υόρκης ο Στιβ Μπάνον για υπόθεση χρηματικής απάτης

Παραδόθηκε στις αρχές της Νέας Υόρκης ο Στιβ Μπάνον για υπόθεση χρηματικής απάτης

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, έφτασε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες σχετικά με μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικούς πόρους για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Βαριές κατηγορίες

Ο Μπάνον, 68 ετών, βαρύνεται με κατηγορίες όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δόλος για απάτη και συνωμοσία, σύμφωνα με δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης. Το κατηγορητήριο κατονομάζει επίσης την ομάδα WeBuildTheWall.Inc, η οποία λέει ότι συνεργάστηκε με τον Μπάνον στο σχέδιο για περισσότερους από οκτώ μήνες το 2019.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ και η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς επρόκειτο να δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις κατηγορίες αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο Μπάνον αναμένεται να του αποδοθούν οι κατηγορίες το απόγευμα της Πέμπτης.

Απάτη εκατομμυρίων

Ο Μπάνον δέχθηκε τις κατηγορίες που σχετίζονται με το ίδιο σχέδιο από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς τον Αύγουστο του 2020. Δήλωσε αθώος και αργότερα έλαβε χάρη από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια δήλωση στο NBC News την Τρίτη, ο Μπάνον, 68 ετών, είπε: «Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια κομματική πολιτική που εργαλειοποιεί το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης».

Τα αμερικανικά Μέσα ανέφεραν ότι τον Φεβρουάριο του 2021 το γραφείο του εισαγγελέα είχε ξεκινήσει έρευνα για την εμπλοκή του Μπάνον στην φερόμενη απάτη έναν μήνα αφότου ο Τραμπ του έδωσε χάρη. Οι προεδρικές χάρες ισχύουν μόνο για ομοσπονδιακές υποθέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη δεν απαγορεύεται να τον διώξει για παρόμοιες κατηγορίες, στο επίπεδο της πολιτείας.

Η ομοσπονδιακή υπόθεση θέλει τον Μπάνον να είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που «ενορχήστρωσαν ένα σχέδιο εξαπάτησης εκατοντάδων χιλιάδων δωρητών», με περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας διαδικτυακής εκστρατείας χρηματοδότησης που ονομάζεται «Χτίζουμε το Τείχος». Ο Μπάνον είχε χρησιμοποιήσει έναν ξεχωριστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό υπό τον έλεγχό του για να λάβει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια από κεφάλαια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα στο Μεξικό, ανέφεραν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter