Παραδομένος στην έπαρση του ο Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές

Παραδομένος στην έπαρση του ο Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές

Με σηκωμένα χέρια απέναντι στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, υποσχέσεις για μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών στο τέλος της νέας του τετραετίας, υπεράσπιση της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και αποκάλυψη των σχεδίων του ακόμα και να «βάλει χέρι» στο ΑΣΕΠ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την τελευταία του προεκλογική εμφάνιση.

Να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές επιχείρησε μέσα από μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ομολογώντας πως οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν πολλά από μία νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον πληθωρισμό και το ράλι ακρίβειας.

Όχι μόνο απέφυγε να δεσμευτεί για ένα νέο Market pass, που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε ισχνή στήριξη, αλλά δήλωσε ευθαρσώς πως η λύση «τελικά μπορεί να είναι μόνο από τη μία η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων, και βέβαια η καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

Παράλληλα, με υποσχέσεις και ευχολόγια για την αύξηση των μισθών που όψιμα έχει συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, φρόντισε να ρίξει το «μπαλάκι» στην αγορά, τονίζοντας πως «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης» οι αυξήσεις, παρά μόνο αυτή του κατώτατου μισθού, χωρίς -και πάλι- σύνδεση με τις τριετίες. Αρνητικός ήταν για ακόμα μία φορά στις μειώσεις του ΦΠΑ που ζητά η αντιπολίτευση και οι πολίτες, αφήνοντας μία θολή «δέσμευση» και σε αυτό το ζήτημα για το δεύτερο μισό της διακυβέρνησής του.

Αναφορικά δε με τις συντάξεις, οικειοποιήθηκε για μία ακόμα φορά τις αυξήσεις που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και δόθηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, υποσχόμενος στους συνταξιούχους πως «ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου να βοηθήσουμε ξανά», για όσους συνεχίζουν να χάνουν από την προσωπική διαφορά.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε μία μαγική εικόνα για τα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία «στηρίξαμε», αναφερόμενος στο άνοιγμά τους στην αγορά και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και διαμήνυσε πως στις προθέσεις του είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, βάζοντας για τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης και οτυ άρθρου 16 το 2025.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στις «μεταρρυθμίσεις» που προανήγγειλε ήταν και η πρόθεσή του να αλλάξει τον ΑΣΕΠ, με πρόφαση την «ταχύτερη λειτουργία» του για τις προσλήψεις.

«Μεταρρυθμιστής», αυτοδύναμος και… αντιπολίτευση

Δήλωσε δε «μεταρρυθμιστής» λίγο αργότερα, αναφορικά με ερώτημα για το εάν «μετακινεί την ΝΔ στο Κέντρο», αποφεύγοντας να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει εάν τελικά εκλεγεί την Κυριακή. Μίλησε πάντως για μία ακόμα φορά ως εν ενεργεία πρωθυπουργός, περιγράφοντας τις προθέσεις του για την ίδρυση νέων υπουργείων, το σπάσιμο άλλων και αλλους σχεδιασμούς. Ακόμα, ξεκαθάρισε πως -εφόσον λάβει την αυτοδυναμία- η κυβέρνησή του θα ορκιστεί την προσεχή Τρίτη.

Ακόμα πιο προκλητικά, επανέλαβε την κριτική του στην αντιπολίτευση και στις «ελλείψεις» της, αναφέροντας και πάλι τον προκλητικό ευφημισμό «θα πρέπει να γίνουμε η αντιπολίτευση του εαυτού μας», επιβεβαιώνοντας πως η προχθεσινή του αναφορά δεν ήρθε εκ παραδρομής.


Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει το σχέδιο της ΝΔ – Καμία μείωση στον ΦΠΑ, κανένας έλεγχος στα υπερκέρδη (Video)

Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την εξωτερική πολιτική για χάρη της εθνικιστικής ψήφου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter