Παρά το αφήγημα Μητσοτάκη, στην Ευρώπη ο πληθωρισμός πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει

Παρά το αφήγημα Μητσοτάκη, στην Ευρώπη ο πληθωρισμός πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει
EUROKINISSI

Παρά το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,1% τον Αύγουστο, έναντι 3% τον Ιούλιο.

Ήταν πριν λίγες ημέρες που ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι «ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Είχε σημειώσει ότι «τα «αναχώματα» τα οποία έχουμε υψώσει μέχρι στιγμής και τα οποία είναι πολλά, είναι αποτελεσματικά και ότι αυτή η δύσκολη φάση, την οποία αναντίρρητα έχουμε περάσει, βαίνει προς το τέλος της».

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Αύγουστο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,5%), η Εσθονία (3,4%), η Ολλανδία (3,3%), η Σλοβακία (3,2%) και η Ελλάδα (3,1%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία (0,9%) και η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία (και οι τρεις 1,1%).

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (4,2%, έναντι 4% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Ιούλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, έναντι 0,7% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3%, έναντι 1,2% τον Ιούλιο).

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και μπουρίνια – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (LIVE)

Εποχικοί πυροσβέστες στο documentonews.gr: Καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων στα ωράρια εργασίας – «Έχουμε ένα συνάδελφο νεκρό»

Παίρνουν φωτιά οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά – Η καταστροφή καλλιεργειών από την πυρκαγιά φέρνει νέες αυξήσεις

Ο Χρήστος Σπίρτζης καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να ελέγξει τον Κασσελάκη!

Εισήγηση βόμβα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη Novartis – Αθέμιτες πρακτικές για αποκλεισμό ανταγωνιστών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter