Παππάς: «Υπάρχουν πιο ουσιώδεις αλλαγές από το όνομα – Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης» (Video)

Παππάς: «Υπάρχουν πιο ουσιώδεις αλλαγές από το όνομα – Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης»  (Video)

«Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. Oι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα. Ένα κόμμα που παλεύει απλώς να αλλάξει το όνομά του και κρατάει τις δομές του ίδιες, ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.  Θα προτιμούσα στην δημόσια συζήτηση να κυριαρχήσουν ο αναγκαίες αλλαγές. 

Αν αλλάζαμε το όνομά μας, οι και υποψήφιοι βουλευτές μας δεν έβγαιναν από προκριματικές εκλογές, δεν θα είχαμε κάνει ένα σοβαρό βήμα μετασχηματισμού» είπε το πρωί στο MEGA o Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη χθεσινή πρόταση Κασσελάκη να μετονομαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς».

«Δεν πρέπει αυτό το θέμα να είναι αυτό που θα υπερισχύσει στον δημόσιο διάλογο. Υπάρχουν σοβαρές καταστατικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας και έχουμε και έναν προγραμματικό εξοπλισμό που τον έχουμε αδικήσει και δεν τον έχουμε αφήσει να βγει στον δημόσιο διάλογο» είπε στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά την ταυτότητά του και την ιδρυτική του διακήρυξη, το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Έχουμε δει και άλλες απόπειρες αλλαγών ονομάτων, οι οποίες δεν συνοδεύονταν από αλλαγές εξουσίας, και έπεσαν στο κενό».

Διαβάστε επίσης: 

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»: Αυτό είναι το νέο όνομα που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Το παρασκήνιο και οι διαφωνίες στην Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ

«Να μην υπάρχει δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης»

«Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης» είπε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας πως παρότι διαφωνεί σφόδρα με τις τοποθετήσεις του πρώην υπουργού, δεν πρέπει να υπάρξει «δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης».

Υπενθυμίζεται ότι εντελώς διαφορετική άποψη έχει εκφράσει ο Στέφανος Κασσελάκης πριν μερικές μέρες: «Δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει στη συνεδρίαση της ΚΟ.

«Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση δυο ημερών στον Σπίρτζη – Πολύ πιθανή η διαγραφή

«Θα εκπλαγεί ο κόσμος στη ΔΕΘ»

Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι εκεί «θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας και για το ιδιωτικό χρέος, τη φορολογία και την ανάπτυξη. Ο προοδευτικός κόσμος θα εκπλαγεί θετικά από τις προτάσεις που θα διατυπωθούν, όπως έγινε και μετά τον Φεβρουάριο».

Σε ερώτηση για την επερχόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε., απάντησε ότι «υπάρχουν τρόποι και μέσα από το νέο μας καταστατικό να λειτουργούμε πολύ περισσότερο συλλογικά και να αποτυπώσουμε μία εικόνα που θα δίνει χώρο στις θέσεις μας, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη δύναμή μας».

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει ξανά ο καιρός – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Επί τον τύπον των φίλων

Στον «μαγικό κόσμο» του Βορίδη όλα «βαίνουν καλώς»

Εισαγγελέας για ξέπλυμα στο όνομα της… φιλανθρωπίας: Ερευνάται ιδρυτής ΑΜΚΕ που έπαιρνε εκατ. από ιδιώτες για να στηρίζει καρκινοπαθείς

«Η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της» – «Γαλάζιοι» βουλευτές μίλησαν στο Documento

Νέος Βουτζάς: Το χρονικό της τραγωδίας με τον 35χρονο αστυνομικό που αυτοκτόνησε – Η βιντεοκλήση στην σύζυγό του

Το παρασκήνιο και οι διαφωνίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η επιτροπή καταστατικού

Κέρκυρα: Η στιγμή που ανήλικος τουρίστας χωρίς δίπλωμα παρασύρει και εγκαταλείπει διανομέα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter