Παππάς: Τι να πει σε ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης; Για το «Μακεδονία-Σκόπια» ή για το σχέδιό του να κόψει τις επικουρικές;

Παππάς: Τι να πει σε ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης; Για το «Μακεδονία-Σκόπια» ή για το σχέδιό του να κόψει τις επικουρικές;

«Το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, που προτείνει η ΝΔ, οπουδήποτε εφαρμόστηκε είχε οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real fm».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «προτείνουν ένα μοντέλο με ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία παύει να είναι και κοινωνική, παύει να είναι και ασφάλιση», ενώ «οπουδήποτε εφαρμόστηκε είχε οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία και, δυστυχώς, μας βάζει σε ένα κύκλο, όπου εμπιστευόμαστε την επικουρική μας ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα καταγράψει κέρδη, εάν και μόνο εάν πεθαίνουμε νωρίς και λίγο μετά τη συνταξιοδότησή μας και μάλιστα με τρόπο ανώδυνο».

Τόνισε ότι «αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι να αποτρέψουμε» και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει στην πορεία τους την κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα, μπορούν να αποδεχτούν λύσεις τέτοιου τύπου, όπου ο ένας τρώει τα συκώτια του αλλουνού».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε, επίσης, ότι «πρέπει να πορευτούμε με αλληλεγγύη» και ο λαός έχει τη δυνατότητα να το κάνει την Κυριακή που έρχεται. Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μίγμα κεφαλαιοποιητικού συστήματος, ιδιωτικοποιημένου και αναδιανεμητικού, 70-30 υπέρ του αναδιανεμητικού», ενώ «με τις προτάσεις της ΝΔ πάμε στο αντίστροφο μοντέλο».

Επανέλαβε, δε, ότι «όπου αυτό εφαρμόστηκε είχε καταστροφικές συνέπειες» και οι άνθρωποι έζησαν δράματα, και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ προνόμιο της δικής μου παράταξης τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πρόσφατα ιστορικά οικονομικά δεδομένα και να μην κάνουμε επιλογές, οι οποίες θα κοστίσουν στην κοινωνία και […] θα βοηθήσουν κάποιους μάγκες να θησαυρίσουν».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μπροστά μία πάρα πολύ σαφή επιλογή» και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν έχει μετανιώσει για τίποτα από όσα έκανε μέχρι το 2014 και αυτή τη στιγμή ζητάει από τον ελληνικό λαό να πει ο ίδιος δια της ψήφου του ότι έκανε λάθος το 2015, που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά για τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Αντίθετα, εμείς λέμε ότι μέχρι το 2014 πηγαίνανε στραβά τα πράγματα και καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια μόλις έγινε η πολιτική αλλαγή, να ρυθμίσουμε το χρέος, να αυξήσουμε την απασχόληση, να ρίξουμε την ανεργία και να λύσουμε και ένα μείζον εθνικό ζήτημα και να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού να εμφανιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας δεν κωλώνει. Άλλοι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια», αφήνοντας αιχμές για τη μη πραγματοποίηση του ντιμπέιτ.

Όπως είπε, «η κίνηση του πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει και με στημένο διαιτητή», ενώ, μιλώντας για τον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Τι να πει σε ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης; Για το “Μακεδονία-Σκόπια” ή για το σχέδιό του να κόψει τις επικουρικές;».

Αναφορικά με την «επιστολή Καραμανλή», είπε ότι «αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ΝΔ σε αυτό το θέμα πολιτεύτηκε με γνώμονα την υποκρισία και την πατριδοκαπηλία».

Τόνισε, δε, ότι «η ΝΔ οφείλει μία συγγνώμη εφόσον είχε αποδεχθεί το Μακεδονία-Σκόπια, χωρίς συνταγματικές αλλαγές, χωρίς να εγείρει τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, χωρίς να τους ζητά να διαχωρίσουν την ιστορία τους από την αρχαία ελληνική Μακεδονία […] χωρίς όλα τα θετικά που έχουν καταγραφεί στην Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως συμπλήρωσε, «οφείλει μία συγγνώμη, όχι απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον κόσμο, ο οποίος κινητοποιήθηκε από τις αρχές του ’18 για το ζήτημα του “Μακεδονικού”, πιστεύοντας δυστυχώς αυτά που εκστόμιζαν ακραίοι, τα οποία υιοθετήθηκαν […] και από την ηγεσία της ΝΔ», χαρακτηρίζοντάς τα «ανιστόρητα» και «ασύμβατα» με τη διαρκή στάση των κυβερνήσεων και της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ΝΔ έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη το γιατί έχει τέτοιες εκκωφαντικές αντινομίες, ασυνέχειες και αντιφάσεις στην πολιτική της και επέλεξε να πολιτευθεί σ΄ αυτό το ζήτημα «με περισσή, δυστυχώς, υποκρισία, ποντάροντας στο γεγονός ότι η δημοσιευμένη από το ’05 επιστολή, θα ξεχνιόταν. Και η πολιτική της διακυβέρνησης Καραμανλή δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια».

Documento Newsletter