Παππάς στη Βουλή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ να θυμίζει τις πολιτικές σας αμαρτίες»

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία άσκησε ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «θα είναι εδώ» για να θυμίζει τις πολιτικές αμαρτίες της ΝΔ.

Μετά την περιφρονητική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει επιδεικτικά την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Παππάς θύμισε πως από το 2019 έχουν καεί 4 εκατ. στρέμματα σε όλη τη χώρα, κάτι που συνιστά αριθμό ρεκόρ.

Ως προς τη φονική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική, επισήμανε πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να εξηγήσει γιατί η φωτιά έφτασε εντός αστικού ιστού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Βριλησσίων να πρέπει να δέχονται μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς το Χαλάνδρι. «Όλα πήγαν καλά, αλλά η πυρκαγιά ξέφυγε» σχολίασε δηκτικά.

Υπογράμμισε δε το κλίμα κοινωνικής ανασφάλειας που επικρατεί λόγω της ανεπάρκειας του επιτελικού κράτους, ενώ στηλίτευσε τις υπερκοστολογημένες μισθώσεις αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την πλειοψηφία για την πορεία της οικονομίας, κάνοντας λόγο για αναιμική μεγέθυνση, η οποία αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η χώρα μας κατατάσσεται στην 21η θέση στην ΕΕ τη στιγμή που είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη.

«Μήπως σας ενοχλεί το απόρρητο των επικοινωνιών;»

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποια άρθρα θα τεθούν επί τάπητος όταν ανοίξει και επίσημα η εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία. «Μήπως σας ενοχλεί το άρθρο που προστατεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού; Το απόρρητο των επικοινωνιών; ή αυτό για τους δημόσιους υπαλλήλους;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ανοίξτε τα χαρτιά σας για να ξέρουμε κι εμείς και ο ελληνικός λαός ποια είναι η πρόθεση σας».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «ήρθε η ώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη», ενώ ζήτησε απαντήσεις για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την πορεία των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. «Να μας ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης τι έχει συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο και ποια είναι η ατζέντα της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν» είπε.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ως παράδειγμα το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία, εξηγώντας πως σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένας συγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων για να ηττηθεί η Δεξιά.

Διαβάστε επίσης

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»

Ετικέτες