Παππάς στη Βουλή: «Αρχιερέας της συγκάλυψης των Τεμπών ο Μητσοτάκης» – Αποχώρησε ο πρωθυπουργός

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, δίνοντας έμφαση στο έγκλημα των Τεμπών, καθώς χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αρχιερέα της συγκάλυψης» της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με μία σύντομη διένεξη με τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας σχολίασε επικριτικά τις παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αποχώρησε από την Ολομέλεια αμέσως μετά την τοποθέτηση του, περιφρονώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και την υποχρέωση λογοδοσίας απέναντι στην εθνική αντιπροσωπεία.

Εν συνεχεία, ο κ. Παππάς θύμισε πως το όνομα του Κυρ. Μητσοτάκη είχε συνδεθεί το 2013 με την παραλίγο απώλεια κοινοτικών πόρων για έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Κατέθεσε στα πρακτικά τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει ο τότε αρμόδιος Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, συνδέοντας το γεγονός αυτό με την τωρινή έρευνα της ευρωπαίας εισαγγελέα για τις απευθείας αναθέσεις του επιτελικού κράτους.

Η επιστολή:

«Απαιτούμε ενημέρωση»

Στηλίτευσε δε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να παράσχει λεπτομερή ενημέρωση για τη φωτιά στην Κορινθία, αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στον απόηχο δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου που κάνουν λόγο για παζάρια στο Αιγαίο. «Δεν καίγεται η Κορίνθια για τρίτη μέρα;» αναρωτήθηκε και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Γύρισε από τον ΟΗΕ και συνομίλησε με τον Ερντογάν. Δεν θεωρεί κομμάτι των υποχρεώσεων του να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία;».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε και ζητήματα κράτους δικαίου, θυμίζοντας την αποκάλυψη του documentonews.gr για «τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα», αλλά και ότι «βρέθηκε απαγχονισμένος στο ΑΤ Ομονοίας».

Προαναγγελία πρότασης για Προανακριτική 

Αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών, ο Ν. Παππάς επισήμανε την αιχμηρή τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στο αξίωμα του Επιτρόπου Μεταφορών και ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για τη διερεύνηση των πεπραγμένων σας πριν και μετά το έγκλημα».

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την «υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας», αποσαφηνίζοντας πως η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στα μείζονα κοινωνικά προβλήματα και προβλέποντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ενισχυθεί και θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προοδευτική αλλαγή που θα συντελεστεί».

Διαβάστε επίσης:

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)