Παππάς: «Μόνο στον… αγιασμό εκπλήρωσε ο Μητσοτάκης τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα»

Με ειρωνικό τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, χαιρετίζοντας την χθεσινή παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

«Θέλουμε να χαιρετίσουμε την άρτια παρουσία του κ. Μητσοτάκη για μια ολόκληρη συνεδρίαση στη Βουλή. Και αναφέρομαι στη χθεσινή συνεδρίαση που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον αγιασμό για τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο. Μόνο σε αυτή τη συνεδρίαση ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και εκπλήρωσε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα διότι κατά τα άλλα έρχεται στη Βουλή, εκφωνεί έναν βαρετό και προβλέψιμο λόγο και αναχωρεί χωρίς να ακούσει τις αιτιάσεις, τις ερωτήσεις και την κριτική της αντιπολίτευσης» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως δεν γίνεται να μαθαίνει η κοινωνία και η εθνική αντιπροσωπεία τα νέα από την εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωυθυπουργού στο Facebook.

Άσκησε κριτική για τους πρωθυπουργικούς κομπασμούς σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, εξηγώντας ότι επί ημερών Κυρ. Μητσοτάκη γίνεται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω, φέρνοντας ως παραδείγματα την εκ νέου παραχώρηση της Αττικής Οδού στην ΤΕΡΝΑ, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στο Ηράκλειο για «μισό καράβι», όπως είπε, αλλά και για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος» με ποσό που ισούται με τα κέρδη μιας πενταετίας.

Για το μεσοπρόθεσμο, έκανε λόγο για αναιμική μεγέθυνση της οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό θαύμα», αλλά «χρυσές ευκαιρίες για τους λίγους και χαμένες ευκαιρίες για τους πολλούς». Αναιμική χαρακτήρισε και την αύξηση της απασχόλησης διότι κατά 50% αφορά θέσεις μερικής απασχόλησης και επισφαλείς θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που έθεσε για τις ξένες επενδύσεις.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, θύμισε ότι ο Ερντογάν μίλησε για ζητήματα που θα πέσουν στο τραπέζι τη στιγμή που η μόνη διαφορά είναι αυτής της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. «Έχουμε ζητήσει ενημέρωση» θύμισε προς την πλειοψηφία και ρώτησε με νόημα αν η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ είναι ολοκληρωμένη ή ημιτελής, καθώς εκτός αυτής έχουν μείνει το Καστελλόριζο και τμήματα από Ρόδο και Κρήτη.

Σε σχέση με τη Μέση Ανατολή, ο κ. Παππάς δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τους βομβαρδισμούς που πλήττουν τη Λωρίδα της Γάζας και στη Βηρυτό, ενώ καταδίκασε και τον βομβαρδισμό του Τελ Αβιβ. «Η χώρα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί και να είναι πυλώνας σταθερότητας, αλλά επιλέξατε άλλη ρότα. Δυστυχώς, περάσατε στο δόγμα του δεδομένου συμμάχου» είπε και κατέληξε λέγοντας:

«Τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει η συντηρητική παράταξη. Αντιθέτως τις εμβαθύνει και τις πολλαπλασιάζει. Η απάντηση θα δοθεί με μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή μέσω της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ». 

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν χάρτινα φαρασάκια στους κηδεμόνες σκύλων – Ποιος δήμος πήρε την πρωτοβουλία (Photos)

Ο Γιάννης Τσίρος στο Documento: «Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα και τα χέρια της…»

«Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»: Σε κατάσταση συναγερμού η Φλόριντα – Μαζικές εκκενώσεις λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον (Photos-Videos)

Γιώργος Κύρτσος: Επικήδειος