Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κα Μέρκελ «θα “κλειδώσει” αυτό που ξεκίνησε να περιγράφεται ως πολιτική από τη συνάντηση του πρώτου με τον κ. Ρέγκλινγκ, όπου ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ακυρώσει τη μείωση των πλεονασμάτων που είχαμε πετύχει εμείς», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.
Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, συμπλήρωσε επίσης ότι «με Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5%».
Με αυτή την πολιτική, όπως τόνισε, σε συνέντευξή του στον Real FM και τους δημοσιογράφους Στεφανία Κασίμη και Δημήτρη Χριστούλια,«τα όποια μέτρα φοροελάφρυνσης είναι προφανές ότι ακυρώνονται. Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 θα έρθει σε μερικές εβδομάδες στη Βουλή και αυτά τα μέτρα δεν θα είναι μέσα», δίνοντας ως παραδείγματα τη μείωση προκαταβολής φόρου και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη ρητορική της Ν.Δ. περί επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη χαρακτήρισε «υποκριτική», με την αύξησή τους στο 3,5% να αποτελεί «κλειδί της οικονομικής της πολιτικής», το οποίο θα φέρει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που περιλαμβάνει ένα ραγδαίο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, το 1 προς 5 στο Δημόσιο, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.
Για την «επόμενη μέρα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «το άνοιγμα (σ.σ.: του κόμματος) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε την αριστερή και προοδευτική μας φυσιογνωμία. Διότι τα κόμματα που αποτελούνται από ένα άθροισμα κλειστών συστημάτων εξουσίας, τα οποία δεν έχουν πατήματα στην κοινωνία και αδυνατούν μέσα από τους οργανωτικούς τους αρμούς να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στην οργανωμένη επιχειρηματικότητα και στα συνδικάτα, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν ιδεολογικές και πολιτικές μετατοπίσεις. Αντίθετα η πλατιά και μεγάλη οργανωμένη βάση, η οποία είναι σε θέση μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία μιας παράταξης να μεταφέρει μηνύματα στην ηγεσία είναι η απόλυτη εγγύηση ότι η αριστερή και προοδευτική μας φυσιογνωμία θα διασφαλιστεί».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, υπογράμμισε ότι «θα προτιμούσαμε να ασχοληθεί η αστυνομία με τα κυκλώματα των ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα και όχι να προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση εντυπώσεις, εκτοπίζοντας μάνες και παιδιά από μία στέγη που κατάφεραν να βρουν. Επρόκειτο για μία εντυπωσιοθηρία, η οποία εκθέτει τους εμπνευστές της».